Αρχική Eπικαιρότητα Η Κρητικιά που περνάει το κατώφλι του Κογκρέσου

Η Κρητικιά που περνάει το κατώφλι του Κογκρέσου

Όποιο κι αν είναι το τελικό αποτέλεσμα του προεδρικού θρίλερ όπως έχει εξελιχθεί η εκλογική αναμέτρηση μεταξύ Ντόναλντ Τραμπ και Τζο Μπάιντεν ένα είναι σίγουρο πως η νέα βουλή των αντιπροσώπων θα έχει ελληνικό άρωμα, καθώς η μέχρι πρότινος πολιτειακή βουλευτής των Ρεπουμπλικανών Νικόλ Μαλλιωτάκη, με 57,9% στο 95% των ψήφων κλέβει και μάλιστα με μεγάλη διαφορά τη νίκη, από τον Μαξ Ρόουζ των Δημοκρατικών.

Η 39χρονη Ελληνοκουβανή εισέρχεται μετά από μεγάλο αγώνα που έδωσε για πρώτη φορά στην 11η περιφέρεια της Νέας Υόρκης η οποία καλύπτει κομμάτι του Μπρούκλιν και του Στέιτεν Άιλαντ.

Την στήριξη του στο πρόσωπο της έχει δείξει ανοιχτά μέσα από αναρτήσεις στου twitter αρκετές φορές και ο Ντόναλντ Τραμπ. Τον περασμένο Φεβρουάριο μάλιστα ο ίδιος έγραψε για την Ελληνοαμερικανίδα Νικόλ Μαλλιωτάκη: «Την χρειαζόμαστε να κερδίσει τον Μαξ Ρόουζ, ο οποίος ψήφισε για την παραπομπή μου. Η Νικόλ είναι δυνατή στην καταπολέμηση του εγκλήματος, στηρίζει το μεταναστευτικό, την περικοπή των φόρων ενώ αγαπάει τις ένοπλες δυνάμεις και τους βετεράνους. Η Νικόλ έχει την πλήρη και απόλυτη στήριξή μου».
Λίγη ώρα αργότερα εκείνη απάντησε: «Ευχαριστώ κύριε Πρόεδρε. Είναι τιμή μου. Είμαι πολύ χαρούμενη που είμαι στην ομάδα σας».

Ρίζες από την Σητεία και την Κούβα

Γεννημένη το 1980 και με καταγωγή από τη Σητεία της Κρήτης, η Νικόλ Μαλλιωτάκη είναι το ανερχόμενο αστέρι της αμερικανικής Βουλής. Κατάφερε να ξεχωρίσει και να διακριθεί για το έργο της ανάμεσα σε εκατοντάδες νομοθέτες και πολιτικούς και παρά το γεγονός ότι μεγάλωσε στις ΗΠΑ, στο αίμα της κυλά ελληνικό αίμα, καθώς έλκη την καταγωγή της από την Σητεία της Κρήτης.

Κόρη μεταναστών από τη Σητεία και την Κούβα, οι οποίοι εγκατέλειψαν το καταπιεστικό κράτος του Φιντέλ Κάστρο το 1959, για να εγκατασταθούν στις ΗΠΑ. Στην προσπάθεια τους να ζήσουν το αμερικάνικο όνειρο οι γονείς της Γιώργος και Βαλέρια, κατάφεραν να ιδρύσουν τη δική τους επιχείρηση στη Νέα Υόρκη. Όπως έχει παραδεχτεί η ίδια από τους γονείς έχει κληρονομήσει την αφοσίωσή, το επιχειρηματικό τους πνεύμα και την αγάπη τους για τον δημόσιο βίο.

Η Νικόλ Μαλλιωτάκη είναι γέννημα θρέμμα Νεοϋορκέζα. Τελείωσε το Λύκειο του New Dorp ενώ ήταν η πρώτη από την οικογένεια της που αποφοίτησε από Πανεπιστήμιο. Συγκεκριμένα πήρε το πτυχίο της από το Πανεπιστήμιο του Seton Hall, ενώ έκανε το μεταπτυχιακό της στο Wagner College. Η 39χρονη λατρεύει την Ελλάδα την οποία έχει επισκεφτεί πάρα πολλές φορές τόσο το χωριό Συκιά της Σητείας όσο την Σαντορίνη και την Αθήνα όπου ζουν οι συγγενείς από την πλευρά του πατέρα της.

Η ίδια προσπάθησε το 2017 να διεκδικήσει των δημαρχιακό θώκο της Νέας Υόρκης ωστόσο δεν τα κατάφερε καθώς έχασε με σημαντική διαφορά τις εκλογές από τον Μπιλ Ντε Μπλάζιο, ο οποίος επανεξελέγη για δεύτερη θητεία δήμαρχος, συγκεντρώνοντας ποσοστό 28% έναντι 65% του αντιπάλου της.