Αρχική Eπικαιρότητα Τραμπ: Δεν παίζω παιχνιδάκια, θα κερδίσω 306 εκλέκτορες

Τραμπ: Δεν παίζω παιχνιδάκια, θα κερδίσω 306 εκλέκτορες

U.S. President Donald Trump speaks during a campaign rally at at Miami-Opa Locka Executive Airport in Opa-Locka, Florida, U.S., November 2, 2020. REUTERS/Carlos Barria REFILE - CORRECTING DATE

Ίσως οι πιο κρίσιμες αμερικανικές εκλογές στην ιστορία των ΗΠΑ. Ντόναλντ Τραμπ και Τζο Μπάιντεν δίνουν μάχη για την προεδρία των ΗΠΑ, σε κλίμα ακραίας πόλωσης, έντασης και φόβων για επεισόδια. Οι πρώτες κάλπες που άνοιξαν ήταν στη Νέα Υόρκη.

Τέσσερα χρόνια (και μια μέρα γιατί οι εκλογές του 2016 στις ΗΠΑ είχαν γίνει 2 Νοεμβρίου) πέρασαν από την ημέρα που ο Ντόναλντ Τραμπ νίκησε τη Χίλαρι Κλίντον, σόκαρε τους πάντες και έγινε ο 45ος πρόεδρος της χώρας. Το ερώτημα είναι, θα συνεχίσει στο Λευκό Οίκο ή θα καταφέρει ο Τζο Μπάιντεν να… πάρει προαγωγή (σ.σ. ήταν αντιπρόεδρος του Μπαράκ Ομπάμα).

Την απάντηση θα την μάθουμε σε περίπου 24 ώρες. Ή και όχι γιατί κανείς (σίγουρα όχι Ντόναλντ Τραμπ και Τζο Μπάιντεν) δεν αποκλείει να κριθούν οι εκλογές στις ΗΠΑ από το Ανώτατο Δικαστήριο. Μέχρι να φτάσουμε εκεί, βέβαια, θα πρέπει να γίνουν πολλά. Οι εκλογές είναι αμφίρροπες. Είναι διαφορετικές από κάθε άλλη εξαιτίας ΚΑΙ του κορονοϊού. Και μπορεί ο Δημοκρατικός υποψήφιος να έχει, βάσει δημοσκοπήσεων, σαφές προβάδισμα, ο Ρεπουμπλικάνος νυν πρόεδρος, όμως, δεν θα πέσει αμαχητί.