Αρχική Ν. Κορινθίας Που είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας στην Κορινθία

Που είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας στην Κορινθία

Σε εφαρμογή τέθηκαν από σήμερα Τρίτη 3 Νοεμβρίου τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση με στόχο την ανάσχεση του δεύτερου κύματος της πανδημίας του κορoνοϊού

 

Σημαντικότερη διαφοροποίηση για τις «κίτρινες» περιοχές του 1ου Επιπέδου στις οποίες συγκαταλέγεται η Κορινθία, όπως και όλοι οι νομοί της Πελοποννήσου, είναι η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους.

 

Σε αντίθεση με τις «κόκκινες» περιοχές που η λειτουργία της αναστέλλεται, η εστίαση στο επίπεδο Επιτήρησης συνεχίζει να λειτουργεί με συγκεκριμένους κανόνες οι οποίοι συνοψίζονται παρακάτω.

 

Εστίαση και μάσκες

 

Μπορεί τα καταστήματα εστίασης να μένουν ανοιχτά σε Αργολίδα, Αρκαδία, Λακωνία, Κορινθία, Μεσσηνία. Ωστόσο υπάρχουν λεπτομέρειες που χρήζουν διευκρίνισης αναφορικά με τη χρήση μάσκας που πλέον είναι υποχρεωτική παντού. Πώς θα μπαίνουμε στα εστιατόρια, μπαρ και καφετέριες; Πότε θα πρέπει να χρησιμοποιούνται οι μάσκες και πότε επιτρέπεται να αφαιρούνται;

 

Πλέον στα καταστήματα εστίασης όπως καφέ και εστιατόρια, θα πρέπει οι πολίτες να εισέρχονται φορώντας πάντα τη μάσκα τους και αυτή να τη βγάζουν αφού πρώτα έχουν καθίσει στο τραπέζι τους.

 

Όταν κάποιος σηκωθεί από το τραπέζι για να πάει στην τουαλέτα ή οπουδήποτε αλλού, θα πρέπει να ξαναφορέσει τη μάσκα του και να την αφαιρέσει όταν θα επιστρέψει και πάλι εκεί που καθόταν.

 

Παράλληλα εξακολουθεί να ισχύει η απαγόρευση των όρθιων σε εσωτερικές αίθουσες.

Προηγούμενο άρθροΣυνελήφθησαν δώδεκα άτομα για διενέργεια παράνομου τυχερού παιχνιδιού στην Αργολίδα
Επόμενο άρθροΘΡΗΝΟΣ! Υπέκυψε στα τραύματα του ο Ψαράς του Άργους & έδωσε ζωή σε άλλους συνανθρώπους του