Αρχική Eπικαιρότητα Ψήφος εμπιστοσύνης Μητσοτάκη σε Χρίστο Δήμα!

Ψήφος εμπιστοσύνης Μητσοτάκη σε Χρίστο Δήμα!

Σε ψήφο εμπιστοσύνης στο έργο της Κυβέρνησης αλλά και του Υφυπουργού Ανάπτυξης, αρμόδιου για θέματα Έρευνας και Τεχνολογίας, Χρίστου Δήμα, μετατράπηκε η πρόταση δυσπιστίας που υπέβαλε η αξιωματική αντιπολίτευση κατά του υπουργού Οικονομικών, δια στόματος του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη κατά την ομιλία του στη Βουλή…

 

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κινήθηκε σε δύο μέτωπα στη διάρκεια της ομιλίας του στη Βουλή. Από τη μία, ανέδειξε τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για τη στήριξη εργαζομένων, επιχειρήσεων και ανέργων, ιδιαίτερα σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές, φέρνοντας, παράλληλα, στην πρώτη γραμμή τα…έργα και τις ημέρες της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

 

Μεταξύ άλλων, στη διάρκεια της ομιλίας του, στάθηκε στο έργο του Κορίνθιου Υφυπουργού τονίζοντας τα άλματα που έχουν γίνει στον τομέα της Έρευνας και της Τεχνολογίας, για το οποίο ο Χρίστος Δήμας είναι αρμόδιος.

 

“Μπορούμε, παρά την πανδημία, να υλοποιούμε το κυβερνητικό μας πρόγραμμα και να τιμούμε τη δέσμευση που αναλάβαμε τον Ιούλιο του 2019. Εμείς είμαστε αυτοί που δώσαμε στις νεοφυείς επιχειρήσεις μια σειρά από σημαντικά φορολογικά κίνητρα για να ενθαρρύνουμε τη νεανική επιχειρηματικότητα, εμείς είμαστε αυτοί που δώσαμε τη δυνατότητα για υπεραποσβέσεις σε δαπάνες έρευνας και Τεχνολογίας, ακριβώς για να στηρίξουμε την Έρευνα, την Καινοτομία και να μετατρέψουμε τη χώρα και την οικονομία σε μια οικονομία η οποία δεν θα χάσει τη μεγάλη Ψηφιακή Επανάσταση, η οποία συντελείται σήμερα στον κόσμο. Εμείς είμαστε αυτοί που, παρά τις μεγάλες δυσκολίες, αναλάβαμε την ευθύνη να στηρίξουμε την κοινωνία εν μέσω της κρίσης, απλώνοντας ένα ευρύ δίχτυ προστασίας, το οποίο στο τέλος του χρόνου θα φτάσει τα 24 δισεκατομμύρια ευρώ. Εμείς είμαστε αυτοί που, μέσα στην πανδημία, αναλάβαμε να καλύψουμε το κόστος της μισθοδοσίας πρακτικά όλων των ιδιωτικών ελληνικών επιχειρήσεων, που επλήγησαν από την οικονομική κρίση”.

 

 

Χρίστος Δήμας: Προωθούμε από το μηδέν την Έρευνα και την Καινοτομία στην Ελλάδα

 

“Το χαρτοφυλάκιο της Έρευνας, Τεχνολογίας και Καινοτομίας που έχω την τιμή να προΐσταμαι ήταν δυστυχώς από αυτά που δεν αξιοποιήθηκαν όσο θα έπρεπε στα χρόνια της κρίσης. Οι βασικοί άξονες λοιπόν πάνω στους οποίους οικοδομήσαμε – από το μηδέν – την ατζέντα για την προώθηση της Έρευνας, της Τεχνολογικής Ανάπτυξης και της Καινοτομίας στην Ελλάδα είναι οι εξής:

 

– Αξιοποίηση των ερευνητικών υποδομών και του αξιόλογου ερευνητικού δυναμικού της χώρας.
– Σύνδεση της Έρευνας και της Καινοτομίας με την επιχειρηματικότητα.
– Χαρτογράφηση και ενίσχυση του οικοσυστήματος των νεοφυών επιχειρήσεων (startups).

 

Συνολικά, η προσεκτικά σχεδιασμένη παρέμβαση μας για την αύξηση του ποσοστού υπερεκπτώσεων και για την μεταρρύθμιση του πλαισίου πιστοποίησης των δαπανών Έρευνας και Ανάπτυξης, δεν προσφέρει απλά ένα ισχυρότερο κίνητρο για την πραγματοποίηση νέων επενδύσεων, αλλά δείχνει την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να στηρίξει ουσιαστικά όσους προτίθενται να συνεισφέρουν πραγματικά στην Ελληνική Οικονομία”, είχε αναφέρει νωρίτερα κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη Βουλή, ο Υφυπουργός Χρίστος Δήμας.