Αρχική Ν. Αχαΐας Πέθανε η γηραιότερη Ελληνίδα σε ηλικία 115 ετών

Πέθανε η γηραιότερη Ελληνίδα σε ηλικία 115 ετών

Τα τελευταία χρόνια τα γενέθλια της Κατερίνας Καρνάρου είχαν γίνει θέμα συζήτησης, αφού η υπέργηρη Ελληνίδα από την Ηλεία βρέθηκε κοντά στο να μπει στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες.

Έχοντας γεννηθεί στις 25 Ιουλίου 1905, όπως αναφέρουν τα επίσημα πιστοποιητικά της (ΑΜΚΑ κλπ.), είχε περάσει εδώ και καιρό τα 110 και ήταν δεδομένα η γηραιότερη γυναίκα στην Ελλάδα. Δυστυχώς, όμως, έφυγε από τη ζωή στα 115 της και έπαψε να διεκδικεί την πρωτιά και σε παγκόσμιο επίπεδο.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα Patrisnews, η Κατερίνα Καρνάρου είχε γεννηθεί στον Γρύλλο, ένα μικρό χωριό έξω από την Κρέστενα της Ηλίας, κι έζησε για αρκετά χρόνια στην Αθήνα πριν επιστρέψει στη γενέτειρά της για τις τελευταίες δεκαετίες της ζωής της.

«Γεννήθηκα στη Μούντριζα (σ.σ. Γρύλλος του δημου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων), πατέρας μου ο Παναγιώτης και μητέρα μου η Θεοδώρα. Παντρεύτηκα στην Κρέστενα τον Σοφοκλή Καρνάρο, δούλεψα στα χωράφια και έκαμα αγροτικές δουλειές για να ζήσω και να αναθρέψω τα παιδιά μου. Τώρα μένω εδώ, στην Κρέστενα, ήσυχα. Ο γιος μου επήγε στο Ναυτικό, έγινε Καπετάνιος μεγάλος και τρανός. Πάνω που πήρε σύνταξή του και έφτιαξε το σπίτι στην Αθήνα, δεν το χάρηκε καθόλου, πέθανε… Προσπάθησαν κι οι γιατροί, αλλά δυστυχώς τον νίκησε η αρρώστια» είχε δηλώσει η ίδια πριν μερικά χρόνια.