Αρχική Eπικαιρότητα Κορονοϊός: Σε κατάσταση συναγερμού η Αττική – 28.000 με 40.000 τα ενεργά...

Κορονοϊός: Σε κατάσταση συναγερμού η Αττική – 28.000 με 40.000 τα ενεργά κρούσματα

Κορονοϊός: Πονοκέφαλο αποτελούν τα ενεργά κρούσματα στην Αττική τα οποία σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν το περασμένο 48ωρο υπολογίζονται στην Αττική σε περίπου 28.000 – 40.000.

Ο Νίκος Θωμαϊδης, Καθηγητής Αναλυτικής Χημείας στο ΕΚΠΑ, μιλώντας σε εκπομπή του Mega έκανε αναφορά για τα ενεργά κρούσματα κορονοϊού στην Αττική με βάση έρευνα που έγινε στα λύματα των κατοίκων του Λεκανοπεδίου.

Ο καθηγητής αναφέρθηκε στην επιδημιολογία ως μέθοδο παρατήρησης της κατάστασης της υγείας ενός πληθυσμού.

Όπως ανέφερε ο καθηγητής, παρατηρώντας το ιικό φορτίο κάθε μέρα στα λύματα που παράγει ο κόσμος στην Αττική, δηλαδή περίπου 4,2 εκατομμύρια άνθρωποι «βλέπουμε πως εξελλίσεται η διασπορά της νόσου κατά μέσο όρος».

Στην συνέχεια σημείωσε ότι σε έρευνα που διεξήχθη χθες και προχθές, βρέθηκαν περίπου 28.000 – 40.000 ενεργά κρούσματα κορονοϊού στην Αττική. «Αυτό μεταφράζεται σε έναν επιπολασμό από 0,8 ως 1% στην Αττική», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αυτά τα στοιχεία στέλνονται στην γενική γραμματεία δημόσιας υγείας και στην επιτροπή των λοιμωξιολόγων που μαζί με τα υπόλοιπα επιδημιολογικά στοιχεία εξετάζονται και αξιολογούνται.

 

Κλέινοντας ο κ. Θωμαϊδης τόνισε ότι: «Η χρήση της μάσκας είναι όχι απλά απαραίτητη, πρέπει να επιβληθεί», δεδομένου ότι 1 στους 100 κατοίκους της Αττικής είναι αυτή την στιγμή φορέας του κορονοϊού.

Δείτε στο βίντεο που καολουθεί όλα όσα είπε ο Καθηγητής Αναλυτικής Χημείας στο ΕΚΠΑ, Νίκος Θωμαϊδης: