Αρχική Ν. Κορινθίας Πώς “μοιράστηκε” η επιστρεπτέα προκαταβολή σε επιχειρήσεις της Κορίνθου

Πώς “μοιράστηκε” η επιστρεπτέα προκαταβολή σε επιχειρήσεις της Κορίνθου

Από τα στοιχεία που δημοσιοποίησε χθες το υπουργείο Οικονομικών, χωρίς να ληφθούν υπόψιν οι τελευταίες εγκρίσεις χρηματοδότησης από την επιστρεπτέα προκαταβολή, προκύπτουν αναμφίβολα πολύ ενδιαφέροντα στοιχεία.

Οι «ενέσεις» από την επιστρεπτέα προκαταβολή και τις αποζημιώσεις ειδικού σκοπού για τις μικρές κυρίως επιχειρήσεις, έφτασαν στα 3,234 δις ευρώ, τα οποία διαχύθηκαν σε 530.834 επιχειρήσεις.

Αν και η Αττική απορρόφησε σχεδόν το 40% αυτών των πόρων- ως ήταν αναμενόμενο- εντύπωση προκαλεί ότι στη δεύτερη θέση βρίσκεται η Κρήτη, με σχεδόν 311 εκατ. Ευρώ, δηλαδή σχεδόν το 10% των πόρων.

Ως προς τις επιμέρους Δ.Ο.Υ., που επεξεργάστηκαν τις αιτήσεις χρηματοδότησης των επιχειρήσεων, πέρα από τη ΦΑΕ Αθηνών, Πειραιώς και Θεσσαλονίκης, που «τράβηξαν» περί τα 460 εκατ. Ευρώ, το Ηράκλειο (146,5 εκ.), η Ρόδος (131,6 εκ.) και η Σαντορίνη (85,9 εκ.) είχαν τις υψηλότερες «επιδόσεις».

Όσο αφορά την Πελοπόννησο, απορροφήθηκε το 6,33% των πόρων με το μεγαλύτερο ποσοστό να λαμβάνουν επιχειρήσεις σε Πάτρα και Καλαμάτα, ενώ στην Κόρινθο 6.769 επιχειρήσεις θα μοιραστούν το ποσό των 28.980.991.

Πηγή: iefimerida.gr

Προηγούμενο άρθροΚορωνοϊός: Νέο αρνητικό ρεκόρ κρουσμάτων σήμερα – Πιθανόν πάνω από 1.000
Επόμενο άρθροΒροχή τα πρόστιμα για μάσκα – 650 πρόστιμα μόλις σε μια ημέρα