Αρχική Ν. Μεσσηνίας ΟΑΕΔ Καλαμάτας – Βρεφονηπιακοί σταθμοί: Ξεκινάει σήμερα η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων για...

ΟΑΕΔ Καλαμάτας – Βρεφονηπιακοί σταθμοί: Ξεκινάει σήμερα η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων για εγγραφές και επανεγγραφές

Ξεκινάει σήμερα, Παρασκευή 23 Οκτωβρίου, στις 18:00, η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων για εγγραφές και επανεγγραφές βρεφών-νηπίων στο βρεφονηπιακό σταθμό ΟΑΕΔ Καλαμάτας για τη σχολική χρονιά 2020-2021. Οι αιτήσεις μπορούν να υποβάλλονται, μέχρι την Τετάρτη, 28 Οκτωβρίου 2020, στις 23:59.

Ο βρεφονηπιακός σταθμός ΟΑΕΔ Καλαμάτας θα επαναλειτουργήσει από τις 5 Νοεμβρίου έως τις 31 Ιουλίου, από τις 6:45 έως τις 16:00 (Δευτέρα έως Παρασκευή) και θα φιλοξενήσει 16 βρέφη από 18 μηνών και 15 νήπια από 30 μηνών έως 4 ετών.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, εφαρμόζεται ημερήσιο πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης, που εξασφαλίζει την αρμονική ψυχοσωματική και εκπαιδευτική ανάπτυξη των παιδιών. Τα κριτήρια επιλογής είναι οικονομικά (με προτεραιότητα τα παιδιά με γονείς χαμηλού εισοδήματος) και κοινωνικά (παιδιά πολύτεκνων, ορφανά, παιδιά μονογονεϊκών οικογενειών, παιδιά αναπήρων, κ.λπ.).

Η υποβολή των αιτήσεων γίνεται αποκλειστικά ηλεκτρονικά, μέσω του gov.gr, με τους κωδικούς πρόσβασης TAXISnet στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://www.gov.gr/ipiresies/ekpaideuse/eggraphe-se-brephiko-kai-paidiko-stathmo/eggraphe-se-brephonepiako-stathmo-tou-organismou-apaskholeses-ergatikou-dunamikou-oaed.

Συγκεκριμένα, η διαδρομή είναι: Αρχική → Εκπαίδευση → Εγγραφή σε βρεφικό και παιδικό σταθμό → Εγγραφή σε βρεφονηπιακό σταθμό του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ).

Δικαιούχοι είναι εργαζόμενοι και άνεργοι, οι οποίοι το έτος 2019:

– είχαν 50 ημέρες εργασίας στην ασφάλιση του Ηλεκτρονικού Εθνικού Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (e-ΕΦΚΑ) (με κρατήσεις υπέρ ΟΕΕ) ή
– έλαβαν από τον ΟΑΕΔ 50 ημέρες ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας ή
– έλαβαν επιδότηση ανεργίας τουλάχιστον 50 ημερών ή – συγκεντρώνουν τουλάχιστον 50 ημέρες αθροιστικά από τα παραπάνω (ημέρες εργασίας, ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας και επιδότησης ανεργίας).

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας υποβολής των αιτήσεων, θα αναρτηθεί προσωρινός πίνακας επιλεγέντων βρεφών και νηπίων και οι δικαιούχοι θα μπορούν να υποβάλουν ενστάσεις εντός πέντε ημερών. Ο τελικός πίνακας επιλογής θα αναρτηθεί, πριν από τις 5 Νοεμβρίου.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν την ηλεκτρονική διεύθυνση (http://www.oaed.gr/brephonepiakoi-stathmoi).