Αρχική Ν. Κορινθίας Δήμος Λουτρακίου: “Όλοι μία σημαία στο μπαλκόνι” – Το πρόγραμμα εορτασμού της...

Δήμος Λουτρακίου: “Όλοι μία σημαία στο μπαλκόνι” – Το πρόγραμμα εορτασμού της 28ης Οκτωβρίου

Λόγω της απαγόρευσης των παρελάσεων σε όλη την Επικράτεια λόγω κορονοϊού μετά από σχετική απόφαση του Πρωθυπουργού, ο Δήμος Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων ανακοινώνει το πρόγραμμα των εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 28 Οκτωβρίου και καλεί τους δημότες να τιμήσουν “τον αγώνα των προγόνων μας, υψώνοντας την ελληνική σημαία στο μπαλκόνι”.

Η φετινή επέτειος της 28ης Οκτωβρίου 1940 είναι ημέρα μνήμης και εθνικής υπερηφάνειας που μας βρίσκει αντιμέτωπους με μια πρωτόγνωρη απειλή καθώς καλούμαστε να θωρακίσουμε το “εμείς” και να παραμερίσουμε το “εγώ”, για να προασπίσουμε το υπέρτατο αγαθό της δημόσιας υγείας και να κρατήσουμε τη πατρίδα μας όρθια.

Λόγω της έξαρσης του κορωνοϊού COVID-19 και για την πρόληψη περαιτέρω διασποράς του, οι καθιερωμένες στρατιωτικές και μαθητικές παρελάσεις για τον εορτασμό της επετείου της 28ης Οκτωβρίου δεν θα πραγματοποιηθούν, με απόφαση του Πρωθυπουργού.

Οι φετινές εκδηλώσεις οι οποίες θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 28η Οκτωβρίου 2020, περιλαμβάνουν τέλεση δοξολογιών που θα γίνουν σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις και καταθέσεις στεφάνων οι οποίες θα πραγματοποιηθούν με περιορισμένο αριθμό ατόμων για λόγους δημόσιας υγείας και υπό την αυστηρή τήρηση των υγειονομικών διατάξεων.

Ο Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων θα αναρτήσει στα καταστήματα των υπηρεσιών του την ελληνική σημαία και θα προχωρήσει σε γενικό και τριήμερο σημαιοστολισμό από το πρωί της Δευτέρας 26ης Οκτωβρίου, ενώ το βράδυ της 27ης και 28ης Οκτωβρίου, πόλεις και χωριά θα φωταγωγηθούν.

 

Ως ένδειξη ελάχιστου φόρου τιμής στους αγωνιστές του 1940, καλούμαστε να δώσουμε μια διαφορετική διάσταση στον πατριωτισμό τιμώντας τον αγώνα των προγόνων μας, υψώνοντας την ελληνική σημαία στο μπαλκόνι μας.

 

Χρόνια πολλά σε όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες με ατομική ευθύνη, ενότητα και κοινωνική αλληλεγγύη απέναντι στον σύγχρονο εχθρό, την πανδημία του κορωνοϊού.

Προηγούμενο άρθροΧρυσή Αυγή: Απορρίφθηκε το αίτημα του Κασιδιάρη – Ανακοινώνεται η απόφαση για τις αναστολές
Επόμενο άρθροΗ Εθνική Αρχή Διαφάνειας παρέδωσε στην Εισαγγελία Εφετών Αθηνών έκθεση για τα οικονομικά πεπραγμένα της απελθούσας περιφερειακής Αρχής Πελοποννήσου