Αρχική Eπικαιρότητα Δημόσια συγχαρητήρια του Πρωθυπουργού στον Χρίστο Δήμα!

Δημόσια συγχαρητήρια του Πρωθυπουργού στον Χρίστο Δήμα!

Δημόσια συγχαρητήρια στον Χρίστο Δήμα έδωσε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην εκδήλωση παρουσίασης του νέου μητρώου “Elevate Greece” που έχει ως σκοπό την στήριξη των νεοφυων επιχειρήσεων, ο Πρωθυπουργός συνεχάρη τον Χρίστο Δήμα για το έργο που επιτελεί στο Υπουργείο Ανάπτυξης…

 

Κίνηση με ιδιαίτερο νόημα και ιδιαίτερη σημασία για τον Χρίστο Δήμα, αφού είναι γνωστό ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν συνηθίζει να επαινεί δημόσια τα μέλη της κυβέρνησής του. Αντιθέτως, είναι αρκετά αυστηρός και “σφιχτός” στα λόγια του.

 

Τα εύσημα στον Κορίνθιο βουλευτή και υφυπουργό Ανάπτυξης Χρίστο Δήμα απένειμε και ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος μίλησε με ιδιαίτερα κολακευτικά λόγια για αυτόν.

 

Ο Χρίστος Δήμας, κατά κοινή ομολογία, είναι από τα πιο αποδοτικά στελέχη της κυβέρνησης και αυτό είναι κάτι που αναγνωρίζεται ακόμα και από πρόσωπα των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

 

Οι δηλώσεις:

 

Άδωνις Γεωργιάδης:

 

«Από την πρώτη στιγμή που πήραμε την εντολή από τον κύριο Πρωθυπουργό να αναλάβουμε το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων και ελήφθη η πρωτοβουλία να περάσει στο δικό μας Υπουργείο η Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας ήταν μία σημαντική απόφαση που τότε πολλοί μπορεί να μην είχαν καταλάβει τη σημασία της. Όμως έναν χρόνο και κάτι μετά, ακόμα και οι πιο δύσπιστοι πρέπει να έχουν πειστεί ότι ήταν μία σωστή απόφαση που έγινε με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον.

 

Έρχονταν στο γραφείο μας διάφοροι και μας έλεγαν: είμαστε νεοφυείς επιχειρήσεις, είμαστε επιχειρήσεις καινοτομίας. Στην πραγματικότητα κανένας δεν ήξερε ποιες πραγματικά ήταν και ποιες όχι. Ο κύριος Δήμας είχε την πρωτοβουλία και τον ευχαριστώ πάρα πολύ για αυτό. Με τον κύριο Τσακίρη δεσμεύσαμε ευρωπαϊκούς πόρους για να γίνουν όλα αυτά πραγματικότητα και ο κύριος Δήμας ανέλαβε να φτιάξουμε την πλατφόρμα που θα είναι η διαδικτυακή πύλη εισόδου όπου όλες οι εταιρείες που έχουν καινοτομία και έρευνα θα μπορούν να καταγράφονται και να γίνονται αντικείμενο της κυβερνητικής πολιτικής και πάνω σε αυτές να μπορεί η εκάστοτε Κυβέρνηση να ασκεί πολιτική, να έχει συνέχεια το κράτος και να αξιοποιούνται τα πραγματικά συγκριτικά πλεονεκτήματα που έχει η πατρίδα μας, που είναι λαμπρά μυαλά, μυαλά που έχουν μείνει εδώ και πρέπει να παλέψουμε για να μείνουν εδώ με καλές θέσεις εργασίας στην Ελλάδα και λαμπρά μυαλά που έφυγαν και που δίνουμε αγώνα να γυρίσουν πίσω. Όλα αυτά είναι προϊόν σκληρής δουλειάς.

 

Και σήμερα είναι μια ιστορική ημέρα γιατί πάνω σε αυτή την πλατφόρμα πολλές επιχειρήσεις, επιχειρήσεις που σήμερα δεν ξέρουμε ποιες είναι αλλά που μετά από μερικά χρόνια μπορεί να μιλάμε για αυτές με θαυμασμό, θα έχουν ξεκινήσει την πορεία τους μέσα από το Elevate Greece και θα έχουν τύχει από το κράτος της υποστηρίξεως που χρειάζονταν και πρέπει να δώσουμε».

 

Χρίστος Δήμας:

 

«Μέχρι σήμερα η Ελληνική Πολιτεία δεν γνώριζε πόσες νεοφυείς επιχειρήσεις υπάρχουν, σε ποιους τομείς δραστηριοποιούνται, πόσους εργαζόμενους απασχολούν και τι κύκλο εργασιών έχουν. Το Elevate Greece είναι το απαραίτητο εργαλείο της Πολιτείας για τη στοχευμένη υποστήριξη των νεοφυών επιχειρήσεων προσφέροντας εξειδικευμένα κίνητρα και ευεργετήματα. Θα ήθελα να ευχαριστήσω προσωπικά τους Επίσημους Υποστηρικτές του ELEVATE GREECE που συνέβαλλαν τα μέγιστα στην ολοκλήρωση της προσπάθειας. Καλή αρχή λοιπόν!».