Αρχική Ν. Αρκαδίας Αρκαδία: Συγκέντρωση στην Τρίπολη οργανώνουν τα σωματεία γιατρών και συνταξιούχων

Αρκαδία: Συγκέντρωση στην Τρίπολη οργανώνουν τα σωματεία γιατρών και συνταξιούχων

Σε συγκέντρωση που οργανώνουν τα σωματεία των Γιατρών και των συνταξιούχων της Αρκαδίας, στις 20 Οκτώβρη, στην πλατεία Πετρινού και ώρα 6.00 μ.μ. στην Τρίπολη, καλεί όλους να συμμετέχουν το ΠΑΜΕ Αρκαδίας, με σχετική ανακοίνωση του:

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι, νέοι και νέες εργαζόμενοι, άνεργοι,

Όλα όσα ζήσαμε τα προηγούμενα χρόνια μας έδωσαν πολύτιμα διδάγματα για να καθορίσουμε την σημερινή μας στάση.
Δεν οδηγεί πουθενά η σιωπηρή απεμπόληση των δικαιωμάτων στην υγεία, την παιδεία, στην κοινωνική ασφάλιση, τη σύνταξη, στο εισόδημα, στους όρους της δουλειάς.

Είναι αδιέξοδη η διαρκής μείωση των απαιτήσεων από τη ζωή μας. Η δίψα για κέρδη που έχουν οι πλουτοκράτες είναι ακόρεστη. Οι θυσίες για τα κέρδη μιας χούφτας επιχειρηματικών ομίλων δεν πιάνουν ποτέ τόπο. Τόπο πιάνουν μόνο οι μαζικοί, οργανωμένοι, αποφασισμένοι για τη νίκη αγώνες!

Αναλαμβάνουμε τη δικιά μας συλλογική ευθύνη απέναντι στις οικογένειες μας και στα παιδιά μας. Ενώνουμε τις φωνές μας με τη φωνή διεκδίκησης των υγειονομικών, με το δίκαιο αγώνα των μαθητών που διεκδικούν τα αυτονόητα μέτρα προστασίας μέσα στα σχολεία, με τη φωνή χιλιάδων εργαζομένων, αυτοαπασχολούμενων και συνταξιούχων που ζούμε στην αβεβαιότητα για την υγεία μας και το εισόδημά μας.

Όλο αυτό το διάστημα ακούμε από την Κυβέρνηση, που δήθεν βάζει την υγεία πάνω από την οικονομία, να μας μιλά για την ατομική ευθύνη, για το ποια μέτρα προστασίας αντέχει η οικονομία και ποια όχι. Μας κουνάνε το δάχτυλο και προκλητικά προσπαθούν να εμφανίσουν το λαό και τη νεολαία ως κύριους ενόχους για την πανδημία.

Όμως, με δική τους ευθύνη οι χώροι δουλειάς, τα σχολεία έχουν γίνει κυριολεκτικά χώροι διασποράς και υπερμετάδοσης του ιού. Με δική τους ευθύνη το Παναρκαδικό Νοσοκομείο παραμένει υποστελεχωμένο και η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας στο νομό μας ουσιαστικά ανύπαρκτη.

Είναι πλέον επιτακτική ανάγκη η Κυβέρνηση, η Περιφέρεια και οι Δήμοι να πάρουν ουσιαστικά μέτρα προστασίας. Μέτρα που να λαμβάνουν υπόψη τις άμεσες ανάγκες αλλά και τα αδιέξοδα που θα πολλαπλασιαστούν στη συνέχεια.
Στις 20 Οκτώβρη δίνουμε απάντηση, στέλνουμε μήνυμα και κλιμακώνουμε την πάλη!

Απαιτούμε-Διεκδικούμε:
1) Άμεσες και μαζικές προσλήψεις για το ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΟ και τα ΚΥ Αρκαδίας. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
2) Άμεση αύξηση του κρατικού προϋπολογισμού για τις δομές του ΕΣΥ και άμεσο εξοπλισμό των αντίστοιχων τμημάτων με αγορά των αναγκαίων σύγχρονων μηχανημάτων.
3) Άμεση στελέχωση και επέκταση του προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι»
4) Μαζικοί και επαναλαμβανόμενα έλεγχοι με test COVID για όλο τον πληθυσμό.
5) Εξασφάλιση της υγείας των φιλοξενούμενων-νοσηλευόμενων στις ιδιωτικές μονάδες περίθαλψης.