Αρχική Eπικαιρότητα Τι ακατάλληλο βρέθηκε στα ράφια του ΑΒ Βασιλόπουλος

Τι ακατάλληλο βρέθηκε στα ράφια του ΑΒ Βασιλόπουλος

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΦΕΤ πριν από λίγες ημέρες εντοπίστηκαν και αποσύρθηκαν συγκεκριμένα παρτίδες προϊόντων σε ράφια σούπερ μάρκετ, όπως και του ΑΒ Βασιλόπουλου.

Για την ακρίβεια η ανακοίνωση του ΕΦΕΤ έγραφε τα παρακάτω:

Μέλι ανθέων, εμπορικής ονομασίας «Άριστον μέλι Ανθέων», καθαρού βάρους 650g, με αριθμό παρτίδας LΟΤ 200430-1 και ημερομηνία λήξης 30/04/2022. Το ανωτέρω προϊόν συσκευάζεται για την επιχείρηση «ΝΤΙΜΦΙΛ Α.Ε.», από την επιχείρηση «ΜΕΛΙΝΤΑ Ε.Π.Ε.» ενώ ελήφθη από το υποκατάστημα της επιχείρησης «ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΥΠΕΡΑΓΟΡΕΣ ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ Α.Ε.Ε.», Ευριπίδου 69 & Αιγέως 31-35 & Ασκληπιού, Καλλιθέα.

(δ+ε) Μέλια ανθέων, εμπορικής ονομασίας «365 Honey Blossom», καθαρού βάρους 500g, με αριθμό παρτίδας LΟΤ 0270018 και ημερομηνία λήξης 27/01/2023 και καθαρού βάρους 900g, με αριθμό παρτίδας LΟΤ 0720072 09SM2 και ημερομηνία λήξης 12/03/2023. Τα ανωτέρω προϊόντα συσκευάζονται για την επιχείρηση «ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε.», από την επιχείρηση «ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΜΕΛΙΟΥ, ΑΦΟΙ Δ. & Λ. ΚΕΚΚΟΥ & ΣΙΑ Ο.Ε.».

Μετά την εξέταση των ανωτέρω δειγμάτων διαπιστώθηκε η παρουσία της χημικής ουσίας 4-μεθυλιμιδαζόλιο (4-ΜΕΙ), η οποία αποτελεί δείκτη της παρουσίας των πρόσθετων χρωστικών «καραμελόχρωμα Ε150c και Ε150d», οι οποίες δεν επιτρέπονται στο μέλι και χαρακτηρίστηκαν ΜΗ ΚΑΝΟΝΙΚΑ-ΜΗ ΑΣΦΑΛΗ.

Ακατάλληλο τσάι βρέθηκε πριν λίγους μήνες και στα ράφια της ΑΒ Βασιλόπουλος
Στην ανάκληση προϊόντος τσαγιού από όλα τα καταστήματά της προχώρησε προληπτικά η γνωστή αλυσίδα σούπερ μάρκετ ΑΒ Βασιλόπουλος, ενώ με σχετική ανακοίνωση ενημέρωσε τους καταναλωτές για τη διαδικασία επιστροφής του κωδικού. Αναλυτικά, η ανακοίνωση:

«Η ΑΒ Βασιλόπουλος, ακολουθώντας όλες τις απαραίτητες διαδικασίες, όπως εκείνες ορίζονται από την νομοθεσία, προχώρησε στην άμεση και προληπτική απόσυρση του προϊόντος «ΑΒ ΕΛΛ ΓΗ ΤΣΑΙ ΒΟΥΝΟΥ ΒΟΛΟΥ 50ΓΡ» με κωδικό παρτίδας L9314019FKMD, που παράγεται από την εταιρεία ΑΝΑΤΟΛΗ ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ Α.Β.Ε.Ε, καθώς ανιχνεύθηκαν υπολείμματα φυτοπροστατευτικών προϊόντων που δεν ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις της νομοθεσίας.

Η εταιρεία, στο πλαίσιο των υποχρεώσεών της απέναντι στην νομοθεσία και σε συμφωνία με τις αρμόδιες κρατικές αρχές, αλλά και με υψηλό αίσθημα ευθύνης απέναντι στους πελάτες της, απέσυρε άμεσα τη συγκεκριμένη παρτίδα από τα ράφια όλων των καταστημάτων του δικτύου της. Επιπλέον, καλεί τους καταναλωτές που ήδη έχουν προμηθευτεί το προϊόν της συγκεκριμένης παρτίδας να μην το καταναλώσουν και εφόσον το επιθυμούν να προσέλθουν στο πλησιέστερο κατάστημα του δικτύου της ΑΒ προκειμένου να ενημερωθούν για τη διαδικασία επιστροφής του.»

Προηγούμενο άρθροΟι ερωτήσεις του Δ.Πρωτοπαπά στην Δ.Αρχή για την ύπαρξη κρουαζιερόπλοιου χωρίς … τουρίστες
Επόμενο άρθροΚόρινθος : Εναρξη τώρα του Ράλλυ “24 ΩΡΕΣ ΕΛΛΑΔΑ” από τον Αγιο Νικόλαο (φωτογραφίες)