Αρχική Eπικαιρότητα Την μάχη των αναστολών δίνουν και σήμερα οι συνήγοροι των καταδικασθέντων της...

Την μάχη των αναστολών δίνουν και σήμερα οι συνήγοροι των καταδικασθέντων της Χ.Α.

Εξαιρετικά δύσκολο θεωρείται η σημερινή διαδικασία να οδηγήσει σε απόφαση του δικαστηρίου επί των ποινών καθώς η πλειονότητα των καταδικασθέντων επέλεξε, όπως δικαιούται από το νόμο, να καλέσει σε εξέταση μάρτυρες για την στήριξη των αιτημάτων τους, κάτι που χρειάζεται χρόνο.
Από τις 10.30 στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων θα βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία των αιτημάτων των καταδικασθέντων προκειμένου να πετύχουν να μην εκτίσουν την ποινή που τους επιβλήθηκε για την αιματηρή δράση της εγκληματικής οργάνωσης.
Το πιθανότερο είναι να ανακοινωθεί η απόφαση για το αν και ποιοι θα οδηγηθούν στην φυλακή την Δευτέρα, ή ενδεχομένως και την Τρίτη.
Η χθεσινή διαδικασία εξαντλήθηκε κυρίως στις αιτήσεις ανασταλτικού χαρακτήρα από τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης που καταδικάστηκαν και για επιπλέον πράξεις και μερικούς πρώην βουλευτές μεταξύ των οποίων και ο Ηλίας Παναγιώταρος.

Λίγο μετά την έναρξη της χθεσινής διαδικασίας για τις αναστολές, ο δικηγόρος του Γιώργου Ρουπακιά δήλωσε ότι ο εντολέας του, που καταδικάσθηκε σε ισόβια για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, δεν θα υποβάλει αίτημα αναστολής της ποινής του. Να σημειωθεί πως ο Ρουπακιάς, πέραν των ισοβίων, έχει καταδικασθεί και σε 14 έτη κάθειρξη για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση.

Χθες για πρώτη φορά από την έναρξη της δίκης εμφανίστηκαν στο δικαστήριο οι καταδικασθέντες πρώην βουλευτές Αρτέμης Ματθαιόπουλος, από τους επτά καταδικασθέντες για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης και οι Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης και Παναγιώτης Ηλιόπουλος .
Η υπεράσπιση με την εξέταση μαρτύρων και την νομική επιχειρηματολογία προσπαθεί να ισχυροποιήσει τα αιτήματα των κατηγορουμένων, θέτοντας θέματα που αφορούν τόσο την προσωπικότητα κάθε αιτούντα ώστε να αποδείξει πως δεν είναι επικίνδυνος κ.α, όσο και της βλάβης που θα επέλθει από την κράτηση .
Έτσι η «επιχειρηματολογία» που ξεδιπλώνεται στο δικαστήριο περιέχει την παράθεση λεπτομερών οικονομικών στοιχείων , σωρεία πληροφοριών για την οικογενειακή κατάσταση καθενός καθώς και άλλων που αφορούν ζητήματα υγείας .
Σήμερα αναμένεται να ολοκληρωθούν τα αιτήματα των υπολοίπων κατηγορουμένων, ανάμεσα στους οποίους και οι περισσότεροι καταδικασθέντες πρώην βουλευτές. Αμέσως μετά θα δοθεί ο λόγος στην Εισαγγελέα για την πρόταση της.

Εφόσον η εισαγγελέας Αδαμαντία Οικονόμου υποβάλει εισήγηση σήμερα και δεν ζητήσει χρόνο για να προετοιμαστεί , θα ξεκινήσουν οι δευτερολογίες της υπεράσπισης .

Με την ολοκλήρωσή τους το δικαστήριο θα πρέπει να διασκεφθεί και να μελετήσει εξατομικευμένα την κάθε περίπτωση ώστε να κρίνει για ποιους συντρέχει σοβαρός λόγος για την χορήγηση ανασταλτικού στην εκτέλεση της ποινής.

Προηγούμενο άρθροΑνατριχιαστικό τροχαίο στο Λουτράκι τα ξημερώματα
Επόμενο άρθροΙερά Μονή Αγίου Γεωργίου Φενεού: Ένα ιστορικό μοναστήρι της Κορινθίας