Αρχική Ν. Αρκαδίας Καλά νέα για την ανάπλαση της πλατείας Μαντινείας -Τζιούμης: «Ομορφαίνουμε όλες τις...

Καλά νέα για την ανάπλαση της πλατείας Μαντινείας -Τζιούμης: «Ομορφαίνουμε όλες τις γειτονιές της Τρίπολης»

«Υλοποιούμε έργα για μία ομορφότερη, σύγχρονη και πιο καλαίσθητη Τρίπολη»

Το έργο ανάπλασης της Πλατείας Μαντινείας (Μπασιάκου), με προϋπολογισμό 299.982 €, εντάχθηκε στον Άξονα «Αστική Αναζωογόνηση» του Χρηματοδοτικού Προγράμματος «ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΥ ΙΣΟΖΥΓΙΟΥ», με ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του “Πράσινου Ταμείου”.

Η απόφαση λήφθηκε μετά την (από 25-06-2020) πρόταση του Δήμου Τρίπολης που υποβλήθηκε στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του “Πράσινου Ταμείου”.

Η μελέτη του έργου συντάχθηκε, τον Μάιο του 2020, από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Τρίπολης και προβλέπει την επίστρωση της πλατείας με πλάκες από γρανίτη, φιλέτα μαρμάρου και κυβόλιθους στα πεζοδρόμια. Επίσης, υπάρχει πρόβλεψη για πλάκες εξυπηρέτησης ΑΜΕΑ. Στην υπό ανάπλαση πλατεία θα τοποθετηθούν φωτιστικά σώματα, παγκάκια, αλλά και νέα δένδρα, τα οποία θα πλαισιώσουν τα υπάρχοντα.

Το έργο αφορά την ανάγκη ανάπλασης της Πλατείας Μαντινείας με σκοπό την αναβάθμιση της και τη δημιουργία προϋποθέσεων συμπλήρωσης της σύνδεσης με την πλατεία Άρεως και επέκτασης του δημοσίου χώρου περιφερειακά του ιστορικού κέντρου της πόλης της Τρίπολης.

Για την εξέλιξη αυτή, ο Δήμαρχος Τρίπολης κ. Κώστας Τζιούμης, δήλωσε: «Στόχος της δημοτικής μας αρχής είναι η βελτίωση της καθημερινότητας του δημότη κι αυτό το αποδεικνύουμε στην πράξη.

Εκφράζουμε την απόλυτη ικανοποίησή μας για την ένταξη της ανάπλασης της πλατείας Μαντινείας στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα του «Πράσινου Ταμείου».

Ο σχεδιασμός μας προβλέπει παρεμβάσεις αναβάθμισης σε όλες τις πλατείες της πόλης (πλατεία Αγίου Βασιλείου, Πετρινού, συνοικισμού Κολοκοτρώνη, Αγίας Βαρβάρας και πλατείας Κολοκοτρώνη).

Ομορφαίνουμε όλες τις γειτονιές της Τρίπολης. Κάνουμε έργο στην Τρίπολη και στα χωριά μας.

Αντιμετωπίζουμε μικρά και μεγάλα προβλήματα, ενώ παράλληλα υλοποιούμε έργα για μία ομορφότερη, σύγχρονη και πιο καλαίσθητη Τρίπολη.»

Προηγούμενο άρθροΒρήκε τραγικό θάνατο όταν τον καταπλάκωσε το τρακτέρ του στο Ελληνοχώρι
Επόμενο άρθροΣε καραντίνα ο Περιφερειάρχης Δυτ. Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης