Αρχική Eπικαιρότητα Σε αστάθεια ο καιρός μέχρι και την Κυριακή (βίντεο)

Σε αστάθεια ο καιρός μέχρι και την Κυριακή (βίντεο)

Ασταθής αναμένεται να παραμείνει ο καιρός τις προσεχείς ημέρες, σύμφωνα με τους μετεωρολόγους.
Μετά το κύμα βροχών που σάρωσε περιοχές της χώρας, προκαλώντας σοβαρότατα προβλήματα στο Νέο Ηράκλειο, ο καιρός βελτιώθηκε την Τετάρτη. Παρά ταύτα, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο της ΕΡΤ Σάκη Αρναούτογλου, το σκηνικό αναμένεται να αλλάξει εκ νέου.

Οπως εξήγησε ο κ. Αρναούτογλου, από το απόγευμα της Τετάρτης αναμένονται διάσπαρτες βροχές με μορφή μπόρας στο ανατολικό Αιγαίο. Προς τα ξημερώματα της Πέμπτης, ωστόσο, τα σύννεφα θα πυκνώσουν ξανά στο βορειοδυτικό κομμάτι, με συνέπεια να υπάρχει μεγάλη πιθανότητα διάσπαρτων βροχών στο κεντροβόρειο Ιόνιο, περιοχές της Ηπείρου, δυτική Θεσσαλία και βόρεια-βορειοδυτική Στερεά.

Καιρός: Πού αναμένονται φαινόμενα την Πέμπτη

Την Πέμπτη, σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου, θα υπάρχουν βροχοσύννεφα σε Ιόνιο, Ηπειρο και Θρακικό πέλαγος που θα δώσουν διάσπαρτες μπόρες και βροχές. Ειδικά για την Κέρκυρα αναμένονται το μεσημέρι και το απόγευμα καταιγίδες, με τα φαινόμενα να αποκτούν έντονο χαρακτήρα προς το ξημέρωμα της Παρασκευής στις βορειότερες περιοχές του Ιονίου και περιοχές της Ηπείρου.

Επιπλέον, σύμφωνα με την ΕΜΥ, στις υπόλοιπες περιοχές θα υπάρχουν λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με πρόσκαιρες τοπικές βροχές και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Ο καιρός της Παρασκευής

Από το βράδυ της Πέμπτης μέχρι το πρωί της Παρασκευής, το σύστημα, επισήμανε ο Σάκης Αρναούτογλου, θα εναποθέσει σημαντικά ύψη βροχής, κυρίως σε Κέρκυρα, Παξούς και Ηπειρο. Τις επόμενες ώρες, ωστόσο, τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και η διαταραχή θα κινηθεί ανατολικά και σε άλλες περιοχές στα δυτικά, με πιθανότητα φαινομένων τοπικού χαρακτήρα.

Κατά τον κ. Αρνατούτογλου, πιθανώς πιο αξιόλογες βροχές, το απόγευμα της Παρασκευής, αναμένονται στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, ενώ το βράδυ τα σύννεφα θα πυκνώσουν και σε Πελοπόννησο και Στερεά και στα υπόλοιπα κεντρικά και βόρεια.

Ο καιρός το Σαββατοκύριακο

Η διαταραχή του καιρού, σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου, θα κινηθεί πιο ανατολικά και κατά τη διάρκεια του Σαββάτου θα εκδηλωθούν μπόρες στο βορειοανατολικό κομμάτι του Αιγαίου και, ενδεχομένως, και πιο νότια, στις Κυκλάδες. Ο καιρός στη συνέχεια θα βελτιωθεί.

Σε ό,τι αφορά την Κυριακή ο καιρός θα ψυχράνει στη βόρεια Ελλάδα, λόγω μιας… μίνι ψυχρής εισβολής που θα αρχίσει να κατεβαίνει από τα Βαλκάνια. Θα πρόκειται για «πιο ψυχρές αέριες μάζες έως και χειμωνιάτικου τύπου» τόνισε ο κ. Αρναούτογλου που θα έχουν ως αποτέλεσμα να κρυώσει αρκετά ο καιρός στη βόρεια Ελλάδα.

Η πρόγνωση καιρού από τον Σάκη Αρναούτογλου: