Αρχική Ν. Κορινθίας Αλ.Πνευματικός: Eίναι και καθήκον και υποχρέωση της Δημ.Αρχής η νομιμότητα στην πλατεία

Αλ.Πνευματικός: Eίναι και καθήκον και υποχρέωση της Δημ.Αρχής η νομιμότητα στην πλατεία

Αυστηρό μήνυμα στη δημοτική αρχή να επανέλθει η νομιμότητα στο έργο για την κατασκευή της πλατείας Παναγή Τσαλδάρη.
Οι πρώτοι που ενδιαφερόμαστε να τελειώσει η πλατεία Παναγή Τσαλδάρη είμαστε εμείς, τα στελέχη της πρώην δημοτικής αρχής, γιατί εμείς σχεδιάσαμε μια όμορφη και λειτουργική πλατεία, πήραμε τις ανάλογες εγκρίσεις που απαιτούνται για να δημοπρατηθεί το έργο, το δημοπρατήσαμε, το συμβασιοποιήσαμε, αλλά εμείς επίσης είμαστε που με άριστη διαχείρηση των οικονομικών του Δήμου, εξασφαλίσαμε τα αναγκαία χρήματα που απαιτούνται για να γίνει άλλη μία ανάπλαση στο κέντρο της Κορίνθου, συνέχεια των αναπλάσεων που πραγματοποιήσαμε ως δημοτική αρχή και αλλάξαμε την εικόνα της Κορίνθου, όχι μόνο στο κέντρο της, αλλά και στο παραλιακό μέτωπο, στις συνοικίες, στα χωριά μας αλλάζοντας την φυσιογνωμία του Δήμου μας.
Ο « αγώνα ο δικός σας» είναι να παραδώσετε ένα κομμάτι του έργου, που αφορά μόνο στην πλατεία και αυτό ημιτελές, χωρίς να κατασκευαστούν οι πέργκολες, το κατάστημα, τα σκίαστρα , το συντριβάνι, χωρίς να τοποθετηθούν τα σωστά φωτιστικά, δένδρα και μάρμαρα, χωρίς να γίνει η ανάπλαση στην οδό Ερμού από την Αδειμάντου έως την Δαμασκηνού και των οδών της Εθνικής Αντίστασης και της Κύπρου μπροστά στην πλατεία.
Εσάς ο «μεγάλος σας αγώνας» είναι να μην κηρυχθεί έκπτωτος από το έργο ο εργολάβος της πλατείας και ας μην τελειώσει το έργο.
Χωρίς λόγο και αιτία ένα χρόνο τώρα δεν έχει ξεκινήσει με δική σας ευθύνη το έργο του Αστεροσκοπείου Στεφανίου που έχει αναλάβει ο ίδιος εργολάβος της πλατείας.
Ο παιδικός σταθμός στα Αθίκια κινδυνεύει να απενταχθεί από την χρηματοδότηση του ΕΣΠΑ, αλλά εσείς επιμένετε να μην ξεκινάτε το έργο, που έχει πάλι αναλάβει ο ίδιος εργολάβος της πλατείας .
Ο παιδικός σταθμός στον Αγιώργη στην Κόρινθο κινδυνεύει να απενταχθεί από την χρηματοδότηση του ΕΣΠΑ, αλλά εσείς επιμένετε να μην ξεκινάτε το έργο που έχει πάλι αναλάβει ο ίδιος εργολάβος της πλατείας .
Το δημοτικό σχολείο στην Αρχαία Κόρινθο επιλέξατε σκανδαλωδώς χάνοντας ο Δήμος 250.000 ευρώ να δοθεί κόντρα στις διακηρυγμένες αρχές σας στην δεύτερη σε ποσοστό έκπτωσης εταιρεία στον διαγωνισμό, για να μην χάσει πάλι, ο ίδιος εργολάβος της πλατείας.
Στέλνουμε αυστηρό μήνυμα στη δημοτική αρχή να επανέλθει η νομιμότητα στο έργο για την κατασκευή της πλατείας Παναγή Τσαλδάρη. Να σταματήσει με εγκληματικές και παράνομες πράξεις να πλήττει βάναυσα τα συμφέροντα του Δήμου Κορινθίων και να εκκινήσει άμεσα τις διαδικασίες για την έκπτωση του εργολάβου από το έργο της πλατείας, όπως και ο ίδιος κατά το παρελθόν έχει υποστηρίξει, ότι θα πράξει και προεκλογικά αλλά και μετεκλογικά. Είναι και καθήκον και υποχρέωση τους. Του θυμίζω ότι κατά την συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου μετά τις δημοτικές εκλογές σαφέστατα επέμενε ο κ. Νανόπουλος να δώσουμε μόνο ένα μήνα παράταση στις εργασίες της πλατείας και άμεσα να εκκινήσουμε διαδικασίες για την έκπτωση του. Του θυμίζω επίσης ότι τον Οκτώβριο του 2019, έδωσε παράνομη παράταση των εργασιών ξεχνώντας αυτά τα οποία είχε πει κατά το παρελθόν. Και ξαναέδωσε και άλλες δύο φορές ο κ. Νανόπουλος παρατάσεις ξεχνώντας και πάλι τι έλεγε κατά το παρελθόν, ότι εύκολα αν ο εργολάβος δεν τελειώσει την πλατεία, σε 2 ή 3 μήνες μέσα από την διαδικασία της έκπτωσης του, θα πάμε στον επόμενο εργολάβο χωρίς καθυστέρηση για να ολοκληρώσει το έργο. Γνωρίζει από τον κ. Χρήστο Κορδώση εδώ και περίπου 5 μήνες ότι υπάρχει υποκατάσταση στην εργολαβία. Γιατί δεν κάνει το καθήκον και την υποχρέωση του να εκκινήσει διαδικασία έκπτωσης;