Αρχική Ν. Κορινθίας Χρ.Δήμας : Για πρώτη φορά στην Ελλάδα υπάρχει ολοκληρωμένο στρατηγικό σχέδιο για...

Χρ.Δήμας : Για πρώτη φορά στην Ελλάδα υπάρχει ολοκληρωμένο στρατηγικό σχέδιο για την ενίσχυση της έρευνας και της καινοτομίας.

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα υπάρχει ολοκληρωμένο στρατηγικό σχέδιο για την ενίσχυση της έρευνας και της καινοτομίας.
Αύριο, μαζί με τον Πρωθυπουργό εγκαινιάζουμε την λειτουργία του Εθνικού Μητρώου για τις Νεοφυείς Επιχειρήσεις, μέσω της πλατφόρμας ElevateGreece, που θα αποτελέσει την κύρια πύλη εισόδου ολόκληρου του οικοσυστήματος καινοτομίας.
✅ Μεταξύ άλλων, προχωράμε στην δημιουργία οδηγού Πρόσκλησης για Γραφεία Μεταφοράς Τεχνολογίας  με στόχο την διαμόρφωση εθνικής στρατηγικής στη βάση βέλτιστων και δοκιμασμένων πρακτικών από χώρες του εξωτερικού. Η δράση αυτή θα μας οδηγήσει στην ανάδειξη ευκαιριών για εμπορική εκμετάλλευση των αποτελεσμάτων έρευνας των ερευνητικών κέντρων αλλά και των Πανεπιστημίων μας.
✅ Παράλληλα βελτιώνουμε το θεσμικό πλαίσιο των Τεχνοβλαστών (Spin – offs) προκειμένου τα μέλη ΔΕΠ των Πανεπιστημίων και οι ερευνητές να μπορούν πολύ πιο εύκολα να εξελίσσουν την ερευνητική δραστηριότητα τους σε καινοτόμα προϊόντα και υπηρεσίες.
Σήμερα είχα την χαρά να συμμετάσχω στην Ημερίδα με θέμα : «Η καινοτομία στον κλάδο Επιστημών Υγείας» που συνδιοργανώνει ο επιχειρηματικός επιταχυντής egg – enter grow go της τράπεζας Eurobank με το Γραφείο Μεταφοράς Τεχνολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Προηγούμενο άρθροΠενθεί η γειτονιά του άτυχου Φαρμακοποιού στο Λουτράκι- Κατεβασμένα ρολά & και ένα καντηλάκι σιγοκαίει στη μνήμη του (φωτο)
Επόμενο άρθροΆγριες μέλισσες: Η Δρόσω ως πόρνη στην Τρούμπα! Η απίστευτη μεταμόρφωση