Αρχική Χωρίς κατηγορία Σήμερα η ανακοίνωση των ποινών για τα μέλη της Χρυσής Αυγής

Σήμερα η ανακοίνωση των ποινών για τα μέλη της Χρυσής Αυγής

Σήμερα αναμένεται η απόφαση των ποινών για τα μέλη της Χρυσής Αυγής, μετά τη χθεσινή ιστορική απόφαση καταδίκης της ως εγκληματική οργάνωση. Το δικαστήριο διέκοψε αργά το βράδυ της Τετάρτης, μετά την ολοκλήρωση των αγορεύσεων των δικηγόρων των κατηγορουμένων σχετικά με τα ελαφρυντικά και θα συνεχίσει στις 12.30 το μεσημέρι. Αποχωρώντας η Μάγδα Φύσσα δήλωσε ότι αυτή τη νίκη τη χρωστάμε στον Παύλο και στα 4 λεπτά, αναφερόμενη στο διάστημα που ο γιός της μπόρεσε να κρατηθεί στη ζωή. «Με αυτά τα 4 λεπτά μπορέσαμε και τους μαζέψαμε», είπε χαρακτηριστικά.

Το Α’ Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων θα συνέλθει στις 12:30 το μεσημέρι. Σύμφωνα με εκτιμήσεις, σήμερα αναμένονται οι ανακοινώσεις για τις ποινές των καταδικασθέντων και το χρονικό διάστημα φυλάκισης των χρυσαυγιτών.

Η συνεδρίαση θα ξεκινήσει με την αγόρευση της εισαγγελέως επί των ελαφρυντικών. Θα ακολουθήσει δευτερολογία των συνηγόρων υπεράσπισης και αφού αποσυρθεί το δικαστήριο θα ανακοινώσει στη συνέχεια την απόφαση σε ποιους και ποια ελαφρυντικά θα αναγνωριστούν.
Αντίστοιχη διαδικασία, με πρόταση εισαγγελέως, αγορεύσεις και απόφαση δικαστηρίου, θα ακολουθήσει και για τις ποινές που θα επιβάλλει το δικαστήριο.
Πιθανολογείται ότι σήμερα το δικαστήριο θα αποφασίσει και για το κρίσιμο θέμα των αναστολών, δηλαδή ποιοι κατηγορούμενοι θα οδηγηθούν στη φυλακή εάν δεν δοθεί αναστέλλουσα δύναμη στην έφεσή τους. Σε μια τέτοια περίπτωση θα διαταχθεί η προσαγωγή στο δικαστήριο των κατηγορουμένων.

Σε επιφυλακή βρίσκονται οι αστυνομικές αρχές για να προχωρήσουν σε συλλήψεις αμέσως μετά την ανάγνωση των ποινών και εφόσον αυτές δεν έχουν ανασταλτικό χαρακτήρα.

Εγκληματική οργάνωση και με την σφραγίδα της Δικαιοσύνης είναι το κόμμα της Χρυσής Αυγής. Η ιστορική δικαστική απόφαση ελήφθη ομόφωνα μετά από διαδικασία 5,5 ετών. Ένοχοι για εγκληματική οργάνωση όλοι οι πρώην βουλευτές της Χρυσής Αυγής και δεκάδες ακόμη κατηγορούμενοι.

Το Α’ Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων έκρινε ενόχους για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης τους 7 πρώην βουλευτές: Μιχαλολιάκο, Κασιδιάρη, Λαγό, Γερμενή, Ματθαιόπουλο, Παναγιώταρο και Παπά.
Ένοχοι για ένταξη και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση κρίθηκαν οι υπόλοιποι 11 πρώην βουλευτές της Χρυσής Αυγής, καθώς και οι δύο πυρηνάρχες Γιώργος Πατέλης και Αναστάσιος Πανταζής.

Ομόφωνα ένοχοι για τη δολοφονία από πρόθεση του Παύλου Φύσσα κρίθηκαν ο Γιώργος Ρουπακιάς και άλλοι 15 κατηγορούμενοι.

Το δικαστήριο ανακοίνωσε καταδικαστικές αποφάσεις για εγκληματική οργάνωση συνολικά σε βάρος 50 από τους 65 κατηγορούμενους και για τις υποθέσεις της δολοφονικής απόπειρας κατά των Αιγυπτίων ψαράδων στο Κερατσίνι, την επίθεση κατά μελών του ΠΑΜΕ στο Πέραμα, τη δολοφονία Λουκμάν, τις επιθέσεις στους κοινωνικούς χώρους «Αντίπνοια» και «Συνεργείο», καθώς και για μια παλιότερη επίθεση στην Κρήτη σε βάρος Πακιστανών εργατών.

Το δικαστήριο σε ό,τι αφορά στο αδίκημα της διακεκριμένης οπλοκατοχής (κακούργημα) μετέτρεψε σε απλή οπλοκατοχή για τους πρώην βουλευτές Μιχαλολιάκο, Γερμενή, Κασιδιάρη, Λαγό, Μίχο και Μπούκουρα.
Τέλος, κατά περίπτωση έκρινε ενόχους οκτώ κατηγορούμενους για παράνομη οπλοκατοχή.

Στο σφράγισμα των γραφείων της δημοτικής παράταξης της Χρυσής Αυγής επικεφαλής της οποίας είναι ο Ηλίας Κασιδιάρης, προχώρησε ο δήμος Αθηναίων.

Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στους δρόμους γύρω από το Εφετείο θα ισχύσουν και σήμερα. Δεν θα επιτρέπεται η στάση-στάθμευση και σταδιακά η κυκλοφορία οχημάτων, σε τμήματα των οδών Λουκάρεως και Δέγλερη.