Αρχική Ν. Κορινθίας Aλ.Πνευματικός : Σκανδαλώδεις οι ευθύνες των κ.κ. Νανόπουλου, Πούρου στο έργο...

Aλ.Πνευματικός : Σκανδαλώδεις οι ευθύνες των κ.κ. Νανόπουλου, Πούρου στο έργο της κατασκευής της πλατείας Παναγή Τσαλδάρη.

Άλλη μια προσπάθεια παραπλάνησης των Κορινθίων από τον κ. Νανόπουλο.
Άλλη μια προσπάθεια παραπλάνησης των Κορινθίων από τον κ. Πούρο.
Τι σημαίνει υπεγράφη επί θητείας Πνευματικού ένα συμφωνητικό μεταξύ εργολάβων χωρίς βεβαίως γνώση του Δήμου. Έχει κάποιο στοιχείο ο κ. Πούρος ότι ήταν γνωστό στο Δήμο, στον τότε αντιδήμαρχο ή στον Πρώην Δήμαρχο; Να το εμφανίσει αν έχει κάποιο τέτοιο στοιχείο, διότι σε αντίθετη περίπτωση γίνεται προσπάθεια συκοφάντησης της προηγούμενης Δημοτικής αρχής από αυτόν και προσωπικά σε εμένα, πράγμα απαράδεκτο που δεν μας είχε συνηθίσει μέχρι χθες ο κ. Πούρος. Εμείς αν είχαμε το στοιχείο της υποκατάστασης του εργολάβου, θα είχαμε προχωρήσει άμεσα στην έκπτωση του από το έργο της πλατείας. Τους θυμίζουμε ότι με αλλεπάλληλα έγγραφα μας, είχαμε απευθυνθεί στον εργολάβο της πλατείας για τις τεράστιες καθυστερήσεις και την παραβίαση του χρονοδιαγράμματος εκτέλεσης του έργου. Σήμερα τέτοια έγγραφα δεν γίνονται, γιατί μάλλον όλα είναι μέλι γάλα που λέει και ο λαός. Είχαμε επίσης ξεκινήσει διαδικασία για την έκπτωση του, για το λόγο των καθυστερήσεων των εργασιών της πλατείας. Αν γνωρίζαμε αυτήν την υποκατάσταση, επειδή ξέρουμε ότι η διαδικασία της έκπτωσης σε αυτήν την περίπτωση είναι πάρα πολύ εύκολη, θα είχαμε κάνει χρήση αυτών των στοιχείων. Τέτοια στοιχεία όμως δεν είχαμε μέχρι και την τελευταία ημέρα της θητείας μας ως δημοτική αρχή.
Μάλλον τώρα που οι προσωπικές επιλογές του κ. Νανόπουλου και του κ. Πούρου τους έχουν οδηγήσει σε αδιέξοδα, ο αντιδήμαρχος χάνει την ψυχραιμία του. Υπάρχει βεβαίως και η συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο που την αποφεύγουν συνειδητά, γιατί θα αναδειχθούν οι αδιέξοδες πολιτικές τους, οι ανακολουθίες τους (άλλα έλεγαν χθες άλλα σήμερα), την βλάβη που έχουν προκαλέσει στα συμφέροντα του Δήμου, την δυνατότητα που παρείχαν και παρέχουν στον εργολάβο να διεκδικεί εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ από τον Δήμο, τον κίνδυνο να απενταχθούν έργα εκατομυρίων από το ΕΣΠΑ και βεβαίως οι απαράδεκτοι σχεδιασμοί τους σε συνεργασία με τον εργολάβο της πλατείας για να κλείσει το έργο μετά την ολοκλήρωση της επίστρωσης των μαρμάρων της πλατείας. Μετά να επιχειρήσουν να εμφανίσουν ότι αυτός ήταν ο σχεδιασμός από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή , ότι αυτοί θα βελτιώσουν τάχα τον σχεδιασμό, με νέα μελέτη , καλύτερα υλικά κλπ για να μην εκτεθούν με το επιπλέον κόστος που θα προκύψει, που οι ίδιοι με τις αποφάσεις τους δημιούργησαν. Μετά θα κάνουν νέο διαγωνισμό για να κρύψουν τις ευθύνες τους και του κ. Νίκου Σταυρέλη που προκλητικά μέχρι σήμερα τους στηρίζει σε όλες τις πολιτικές που αποφασίζουν , πολλές φορές μάλιστα αποφασίζουν και από κοινού. Ξέρουν και αυτοί και ο εργολάβος ότι οι υπολειπόμενες κατασκευές δεν συμφέρουν τον εργολάβο να κατασκευαστούν και επειδή ο εργολάβος χάνει, πρέπει με κάθε μέσο να βρούμε τρόπο να κλείσει το έργο χωρίς να γίνει έκπτωση του εργολάβου.
Τους ενημερώνω λοιπόν ότι αρνητικός ανακεφαλαιωτικός πίνακας δεν είναι νόμιμο να γίνει για να κλείσει το έργο. Η έκπτωση που συνειδητά μεθοδεύουν να μην γίνει με τις συνεχείς καθυστερήσεις των προβλεπομένων διαδικασιών του ν. 4412/16 θα γίνει, ότι και να σκαρφιστούν .
Γιατί έφεραν το θέμα της έκπτωσης στο Δημοτικό Συμβούλιο και μετά το απέσυραν ; Γιατί καθυστερούν να το φέρουν στην Οικονομική Επιτροπή; Αλήθεια πότε θα μας πουν γιατί εδώ και πέντε μήνες που αναφέρθηκε με στοιχεία από τον κ.Χρήστο Κορδώση η παράνομη υποκατάσταση, γιατί δεν έλεγξε ο κ. Πούρος τα καταγγελόμενα; Γιατί δεν έκανε άμεσα διαδικασίες έκπτωσης του εργολάβου;
Η απάντηση είναι μια και μοναδική .
ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΟΥΝ ΤΙΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΕΚΠΤΩΣΗΣ.
ΕΧΟΥΝ ΣΥΜΦΩΝΗΣΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΕΡΓΟΛΑΒΟ ΣΕ ΟΛΑ, ΓΙΑΥΤΟ ΚΑΙ Ο ΕΡΓΟΛΑΒΟΣ ΠΡΟΧΩΡΑ ΣΤΗ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΩΝ ΕΠΙΣΤΡΩΣΕΩΝ ΣΤΗ ΠΛΑΤΕΙΑ.
ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΕΚΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΛΑΒΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΟ.
ΝΟΜΙΖΟΥΝ!!!
Σχεδιάζουν όμως κάτι που όσο και να προσπαθήσουν δεν θα το καταφέρουν. Η έκπτωση του εργολάβου από το έργο είναι μονόδρομος.
Είναι πολλαπλά εκτεθημένοι και συνεχίζουν να βλάπτουν τα συμφέροντα του Δήμου Κορινθίων.