Αρχική Eπικαιρότητα Σχολεία: Στάση εργασίας κάνει σήμερα η ΟΛΜΕ – Δεν θέλουν τηλεκπαίδευση στα...

Σχολεία: Στάση εργασίας κάνει σήμερα η ΟΛΜΕ – Δεν θέλουν τηλεκπαίδευση στα υπό κατάληψη σχολεία

Σε στάση εργασίας προχωρούν σήμερα οι εκπαιδευτικοί στα σχολεία, καθώς συνεχίζεται η διαμάχη για το θέμα της τηλεκπαίδευσης.

Σε ανακοίνωσή της η ΟΛΜΕ ανέφερε πως σήμερα οι καθηγητές προχωρούν σε τρίωρη στάση εργασίας από τις 8 το πρωί ως τις 11, στα σχολεία που τελούν υπό κατάληψη.

«Σε συνέχεια της από 1.10.20 ανακοίνωση της Ομοσπονδίας , το ΔΣ της ΟΛΜΕ προκηρύσσει για τα σχολεία, που τελούν υπό κατάληψη, 3ωρη στάση εργασίας 8-11πμ και για την πρώτη βάρδια των εσπερινών σχολείων και καλεί τις ΕΛΜΕ να προκηρύξουν συμπληρωματικές στάσεις για το υπόλοιπο του ωραρίου σε ημερήσια και εσπερινά σχολεία. Καμία εξ αποστάσεως εκπαίδευση σε σχολεία υπό κατάληψη!», ανέφεραν σε ανακοίνωσή τους.

Ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ, Θεόδωρος Τσούχλος, νωρίτερα δήλωνε ότι οι εκπαιδευτικοί είναι κατά του μέτρου της τηλεκπαίδευσης και του συστήματος των απουσιών που ανακοίνωσε προ ημερών το υπουργείο προαναγγέλλοντας τις στάσεις εργασίας.

Από την πλευρά της, η υφυπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη, κάλεσε τους μαθητές να επιστρέψουν στις αίθουσες, επισημαίνοντας ότι οι καταλήψεις «δεν αποτελούν λύση ή απάντηση».

ΑΠΕ-ΜΠΕ