Αρχική Eπικαιρότητα Κ.Βελόπουλος στην Βουλή: Γιατί όχι παρέλαση με μάσκες όπως η πορεία του...

Κ.Βελόπουλος στην Βουλή: Γιατί όχι παρέλαση με μάσκες όπως η πορεία του ΚΚΕ ;

Δεν θέλω να θεωρηθεί αυτό που θα πω επηρεασμός προς την Δικαιοσύνη, που αναμένεται η απόφασή της αύριο. Κατ’ εμάς είναι αυτονόητη η καταδίκη οποιουδήποτε ναζιστικού μορφώματος. Όμως το θέμα είναι να βρούμε από πού γεννήθηκε αυτό το μόρφωμα. Να βρούμε το αίτιο της δημιουργίας τους και κυρίως σε μία χώρα όπως η Ελλάδα, θα πρέπει να μας προβληματίζει η ύπαρξή τους. Γιατί τα φασιστικά στοιχεία υπάρχουν πάντα και αλληλοτροφοδοτούνται. Ο φασισμός δεν είναι μόνο μαύρος αλλά και κόκκινος. Και πρέπει να παταχθούν. Το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης για την ύπαρξή τους φέρει το πολιτικό σύστημα, που δεν μπόρεσε να πείσει τους πολίτες ότι αυτό το σύστημα που λέγεται ναζισμός είναι καταδικαστέο και απάνθρωπο. Και αυτό έγινε γιατί όλοι συμπλέετε σε μία λογική διεθνισμού και ξεχνάτε την πατρίδα, δίνοντας χώρο σε τέτοιου είδους μορφώματα ώστε να δημιουργούνται. Πάντως η καταδίκη είναι αυτονόητη για οποιαδήποτε ναζιστικά μορφώματα αλλά θα πρέπει να δούμε και τα ακροαριστερά μορφώματα, τα οποία συμπεριφέρονται με τον ίδιο τρόπο. Αύριο η Δικαιοσύνη θα μιλήσει και εμείς, η εκτελεστική εξουσία δεν πρέπει να την επηρεάζουμε.

Πριν από λίγο ο Πρωθυπουργός έκανε δηλώσεις και δεν άκουσα ούτε μία αναφορά στην Κύπρο, ούτε μία αναφορά σε κυρώσεις στην Τουρκία, ούτε μία αναφορά στο τι θέλει η χώρα μας. Το μόνο που τον ενδιέφερε ήταν η διάθεση των Τούρκων για διάλογο. Με αυτό τον τρόπο όμως η Ελλάδα φαίνεται αδύναμη, ενώ στην πραγματικότητα είναι μία ισχυρή χώρα, είναι μέλος της ΕΕ και έχει ισχυρό στρατό. Ο πρωθυπουργός έδειξε αδυναμία να επιδείξει πυγμή και να στείλει στην Τουρκία το μήνυμα ότι δεν κάνουμε πίσω.

Έφυγε λέει το Γιαβούζ από την Κύπρο. Αυτό δεν λέει τίποτα. Γιατί το Γιαβούζ μπορεί να έφυγε αλλά άφησε πίσω του τον εξοπλισμό. Άφησε τα καλώδια στον βυθό. Δηλαδή έφυγε για να ξαναγυρίσει.

Και για ποια Τουρκία μιλάμε; Εδώ έχω την έκθεση της Κομισιόν, η οποία αναφέρει ότι η Τουρκία απομακρύνεται μόνη της από την ΕΕ, κάνει λόγο για προκλητική στάση, για καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Και με αυτό το κράτος, ο πρωθυπουργός θέλει να κάνει διάλογο. Με αυτούς δεν μπορείς να κάνεις διάλογο. η Τουρκία είναι φασιστικό, ναζιστικό, απάνθρωπο κράτος. Πώς θα πάμε σε διάλογο με αυτή την Τουρκία; Η οποία δεν κρατά ποτέ το λόγο της; Η οποία έχει ανοίξει μέτωπα σε όλο τον κόσμο;

Πάμε στο Ναγκόρνο Καραμπάχ και την Αρμενία. Είναι δυνατόν να συμβαίνουν όλα αυτά στην Αρμενία και εμείς να έχουμε ακόμα Επιτροπή Φιλίας Ελλάδας – Αζερμπαϊτζάν; Έπρεπε να την έχουμε ακυρώσει! Εμείς ζητήσαμε από τον πρόεδρο της Βουλής, το ελληνικό κοινοβούλιο να βγάλει ένα ψήφισμα συμπαράστασης προς τον λαό της Αρμενίας, που δέχεται αυτή τη βάρβαρη εισβολή στη χώρα του. Όπως ακριβώς έκανε και η Αρμενία όταν η Τουρκία εισέβαλε στην Κύπρο. Εμείς δεν πρέπει να το κάνουμε; Γιατί δεν είναι οι Αζέροι εναντίον της Αρμενίας. Είναι οι Τούρκοι.

Πάμε και στο ν/σ. Εσείς βάλατε ένα πλυντήριο να καθαρίσει τα άλλα πλυντήρια. Δείτε πώς ξεπλένουν όλοι το χρήμα. Χρησιμοποιούν τις τράπεζες. Και είναι φυσικό. Ποιος ελέγχει τη διαδρομή των χρημάτων; Οι τράπεζες! Αυτές βοηθούν. Αυτές διευκολύνουν. 10 εκατομμύρια δολλάρια ή 10 εκατομμύρια ευρώ δεν μεταφέρονται σε βαλίτσες. Χρειάζονται κοντέϊνερς για να μεταφερθούν. Και έχουμε μεγάλες τράπεζες που μετέχουν σε αυτό το πλυντήριο, όπως η JP MORGAN, η Deutche Bank, η HSBC. Αυτές είναι τα πλυντήρια. Και μιλάμε για τις τράπεζες που κυνηγούν τον Έλληνα φορολογούμενο, ενώ τον Πηλαδάκη τον απάλλαξαν.

Στη Γερμανία έχουμε κέρδη 100 δισ. ευρώ ετησίως από το ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Η Γερμανία είναι στην 8η θέση ως φορολογικός παράδεισος. Η Γερμανία! Που μας κουνά το δάχτυλο! Στην Ολλανδία τα κέρδη είναι 4 τρισ. ετησίως και ξέρετε γιατί; Γιατί έχουν χαμηλή φορολόγηση. Γι’ αυτό ολες οι εταιρείες πηγαίνουν στην Ολλανδία. Η έδρα της φοροδιαφυγής είναι το Λουξεμβούργο. Εκεί η VW με κέρδη 86 εκατ. ευρώ πλήρωσε φόρο 87 χιλιάδες ευρώ!

Για ποια ΕΕ και για ποια ενιαία οικονομική πολιτική και για ποια αλληλεγγύη μιλάτε λοιπόν; Κοροϊδευόμαστε μεταξύ μας.

Πάμε στη Λίστα Λαγκάρντ. Παρεγράφησαν όλα με απόφαση του ΣτΕ. Μιλάμε για βεβαιωμένους φόρους, για πρόστιμα 230 εκατ. ευρώ σε 500 φορολογουμένους. Και όχι μόνο αυτό αλλά το δημόσιο θα πρέπει να πληρώσει επιπλέον αποζημίωσεις. Η κυβέρνηση Σαμαρά, κυβέρνηση της ΝΔ, το 2012 αρνήθηκε να παραλάβει τα στοιχεία. Μα αν μη τι άλλο θα μπορούσε να απαιτήσει χρήματα από αυτούς έστω εξωδικαστικά! Πάμε και στα Panama Papers. Μιλάμε για off shore και για πολλά ελληνικά ονόματα μέσα σε αυτά. Μα δεν βλέπετε την διαπλοκή και το ξέπλυμα που γίνεται;

Ψάξτε τα χρήματα που πηγαίνουν στις ΜΚΟ. Τις ελέγχετε τις ΜΚΟ; Έγινε έρευνα σε μία ΜΚΟ μετά από καταγγελία από τη Γερμανία. Η ΜΚΟ είχε 10 χρόνια δραστηριότητας στην Ελλάδα και έλαβε μέσω Ελβετίας από Funds Σαουδαραβικών συμφερόντων 213 εκατ. ευρώ. Και εμφανίζεται να καταβάλει ετησίως μισθούς 7 εκατ. ευρώ.

Ελέγξτε τις ΜΚΟ! Εμείς δώσαμε τα στοιχεία στον Υπουργό τον κ. Μηταράκη και μετά από έρευνα ανακαλύψατε 4 ΜΚΟ που μέσα σε αυτές υπήρχαν δουλέμποροι. Έχετε φτιάξει ένα μητρώο ΜΚΟ και δεν υπάρχει καμμία καταγεγραμμένη. Τις αφήνετε να λειτουργούν

Έχουμε τον ΕΝΦΙΑ. Τον πληρώσαμε τον ΕΝΦΙΑ και μάλιστα ήταν αυξημένος. Ο ΕΝΦΙΑ, που ήταν προσωρινός κατά τον κ. Βενιζέλο, μόνιμος κατά τον κ. Σαμαρά, καταργημένος κατά τον κ. Τσίπρα και μειωμένος κατά τον κ. Μητσοτάκη. Αν δεν κοιτάμε τον πολίτη στα μάτια και να λέμε αλήθεια πώς θα μας εμπιστευτεί;

Συναντήθηκε ο πρωθυπουργός με τον εκπρόσωπο της Microsoft. Και βγήκε και μας είπε ότι θα δημιουργηθεί στην Ελλάδα Data Centre και πρόκειται για επένδυση 1 δισ. ευρώ. Από πού βγαίνει αυτό το νούμερο; Ρωτάμε να μας πει! Καλοδεχούμενο είναι, αλλά 1 δισ. ευρώ για 100 θέσεις εργασίας δεν βγαίνει. Ας είμαστε σοβαροί και ας μην κοροϊδεύουμε τον Ελληνικό λαό. Επίσης, να πει κάποιος στον πρωθυπουργό ότι στη χώρα λειτουργούν 14 Data Centres!

Εμείς λοιπόν κάναμε μια πρόταση στην κυβέρνηση. Να φέρει τη ρύθμιση των 120 δόσεων για την εφορία και τον ΕΦΚΑ για όλους τους επιχειρηματίες και να την φέρει σήμερα. Δυσκολεύονται οι επιχειρηματίες να πληρώσουν. Δεν βλέπετε ότι δεν κινείται η αγορά καθόλου; Ακόμα και τα καφέ δεν δουλεύουν. Εμείς κάναμε αυτή την πρόταση για τις 120 δόσεις, η κυβέρνηση θα πρέπει να τις εντάξει όλες τις επιχειρήσεις και να το κάνει γρήγορα για να μπορέσει να κινηθεί η αγορά και να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας.

Εκπονήσατε το νέο προϋπολογισμό και βλέπω ότι το 30% της ανάπτυξης για την επόμενη χρονιά θα στηριχθεί σε δυο πυλώνες: στις ανεμογεννήτριες, δηλαδή στις σβούρες, και στον τουρισμό. Είναι δυνατόν; Σας φωνάζουμε να αλλάξετε παραγωγικό μοντέλο. Επενδύστε στην αλιεία, στην κτηνοτροφία, στην αγροτική παραγωγή. Αυτό είναι παραγωγικό μοντέλο τα άλλα είναι αέρας κοπανιστός.

Και πάτε τώρα και ιδιωτικοποιείτε τον ΔΕΔΔΗΕ. Μα ο ΔΕΔΔΗΕ είναι η μοναδική κερδοφόρα επιχείρηση που μας δίνει ετησίως 350 εκατ. ευρώ καθαρό κέρδος. Πάτε στους συνταξιούχους, και τι κάνετε; Τους δίνετε αναδρομικά μόνο για τις κύριες συντάξεις, τα φορολογείτε, χάνουν οποιαδήποτε περαιτέρω απαίτηση και στο τέλος θα τους επιβάλλετε και πρόστιμο γιατί απασχόλησαν το δημόσιο! Έβλεπα στον ΣΚΑΪ, το δικό σας κανάλι γιατί προβάλλει μόνο εσάς και τον ΣΥΡΙΖΑ, εμάς μας έχει βάλει σε καραντίνα, το ΚΚΕ δεν το προβάλλει ποτέ, το ΜΕΡΑ 25 μόνο αν είναι νύχτα. Έβλεπα λοιπόν στον ΣΚΑΪ ρεπορτάζ για τα ΜΜΜ, όπου ο ελεγκτής έλεγχε του Έλληνες και επέβαλε πρόστιμα σε όλους όσοι δεν είχαν εισιτήριο, αλλά στους λαθρομετανάστες που βρίσκονταν δίπλα ακριβώς δεν έγινε κανένας έλεγχος! Αυτό κύριοι είναι ρατσισμός!

Και μια και μιλάμε για τα ΜΜΜ, γνωρίζετε ότι με το τρίτο μνημόνιο τα ΜΜΜ ανήκουν πλέον στο Υπερταμείο και όχι στην κυβέρνηση; Δεν μπορείτε να κάνετε κάτι αν δεν πάρετε άδεια! Εδώ έχω τα έγγραφα και τα καταθέτω στα πρακτικά. Βαγόνια, λεωφορεία, τρόλεϊ όλα ανήκουν στο Υπερταμείο. Μόνο αν θέλουν αυτοί μπορεί να υλοποιήσετε κάτι. Γι’ αυτό ο Κώστας ο Καραμανλής δυσκολευόταν να αγοράσει λεωφορεία. Και τελικά πήρατε με leasing και ακριβότερα παλιά οχήματα αντί να αγοράσετε καινούργια που θα στοίχιζαν φθηνότερα. Και όλα αυτά σε βάρος του Ελληνικού λαού!

Πείτε μου επίσης, γιατί βρίζετε τον Ντόναλντ Τραμπ; Έχω απορία. Γιατί τον βρίζετε; Αν ξαναεκλεγεί πρόεδρος; Ναι είναι φιλότουρκος. Ναι και εγώ το καταδικάζω αυτό. Αλλά αφήστε μια πόρτα ανοιχτή. Εσείς είστε όλοι υπέρ του Μπάϊντεν. Και βλέπετε ότι ο Τραμπ μολύνθηκε από τον κορωναϊό και σε 3 μέρες έγινε ρόμποκοπ! Αυτό κάτι σημαίνει! Και δεν είναι συνωμοσιολογία. Λέτε ψεκασμένους όσους δεν συμφωνούν μαζί σας και τελικά οι ψεκασμένοι είστε εσείς! Το φάρμακο που πήρε ο Τραμπ είναι παρασκευασμένο από Έλληνες! Έλληνες γιατροί τον κουράρουν τον Τραμπ. Είναι δύο Έλληνες από την Καστοριά και την Κοζάνη. Και αναρωτιέμαι, η κυβέρνηση δεν μπορούσε να δώσει χρήματα στην έρευνα, ώστε αυτά τα παιδιά και πολλά άλλα ακόμα να μείνουν στην χώρα μας, αντί να φύγουν και να πάνε στην Αμερική; Ε, λοιπόν εμείς, η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ, θα τα γυρίσουμε αυτά τα παιδιά πίσω στην πατρίδα. Θα γυρίσουμε τα ελληνόπουλα για να κάνουμε μια Ελλάδα καλύτερη για τους Έλληνες.

Για να μην αναφερθώ πάλι στις μάσκες. Που βγήκε το Μαξίμου και έλεγε ότι δεν είναι υποχρεωτικές σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους και μετά από λίγο υλοποίησε το αντίθετο σε Αχαΐα και Γιάννενα. Επενδύσατε χρήματα σε μάσκες και τώρα έρχεστε, εσείς που καταργήσατε το Πάσχα, τις Εκκλησίες, τον 15Αύγουστο, αλλά αφήσατε να λειτουργούν τα τζαμιά, και λέτε ότι δεν θα γίνουν οι παρελάσεις της 28ης Οκτωβρίου. Γιατί; Παρελάσεις έγιναν στην Κύπρο, στην Ρωσία, στη Γαλλία. Δεν θα μπορούσαν να γίνουν και εδώ με μάσκες; Γιατί; Για την υγεία μας; Όχι! Μην μας κοροϊδεύετε! Απλά θέλετε να ξεριζώστε από το μυαλό του Έλληνα την Ορθοδοξία και την Ιστορία. Γιατί στις 17 Νοεμβρίου θα έχουμε πορείες. Και εκεί δεν θα επιβάλετε νόμο. Όπως είχαμε πορεία και για τον μακαρίτη τον Φύσσα (άλλο θέμα αυτό, βέβαια, που θα πρέπει να καταδικαστούν οι ναζιστές) και δεν επεβλήθη κανένας νόμος, όπως γίνεται και με τους Πακιστανούς που κάνουν βόλτες ανενόχλητοι.

Επίσης, ήθελα να πω ότι επί ΣΥΡΙΖΑ είχε γίνει κατάληψη ενός σχολείου στην Μακεδονία, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την Συμφωνία των Πρεσπών. Τότε λοιπόν με εντολή του εισαγγελέα και του Υπουργού Δικαιοσύνης συνελήφθησαν οι γονείς των μαθητών. Σήμερα που γίνονται καταλήψεις στα σχολεία, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι υπέρ των μαθητών και των καταλήψεων. Θέλω με αυτό να σας πω ότι το αυγό του φιδιού επωάζεται από την ανακολουθία και την έλλειψη σοβαρότητας και προτάσεων.

Το ΚΚΕ έκανε πορεία και οι διαδηλωτές φορούσαν μάσκες και τηρούσαν τις αποστάσεις. Δεν θα μπορούσαμε λοιπόν να αφήσουμε να γίνει η παρέλαση κατά παρόμοιο τρόπο;

Κλείνοντας να πω ακόμα μία φορά πως σε ό,τι αφορά την Αρμενία θα πρέπει να εκφράσουμε με κάποιο τρόπο την συμπαράστασή μας στον Αρμενικό λαό. Η Αρμενία βρίσκεται σε πόλεμο με το Αζερμπαϊτζάν και υποκινητής είναι η Τουρκία. Και το ίδιο θα πάθουμε και εμείς. Χρειαζόμαστε φίλους να μας στηρίξουν. Και η Αρμενία είναι ένας λαός με την ίδια ιστορία με εμάς. Με διώξεις και γενοκτονίες. Ας τιμήσουμε τον αγώνα τους, γιατί αυτοί δεν εγκατέλειψαν την πατρίδα τους σαν τους Αφγανούς. Έμειναν και πολεμούν υπέρ βωμών και εστιών. Υπάρχουν Αρμένιοι που φεύγουν από την Αμερική και επιστρέφουν στην Αρμενία για να πολεμήσουν. Ας τους τιμήσουμε.