Αρχική Eπικαιρότητα Πράσινο φως για τα δάνεια εξπρές των έως 25.000 ευρώ

Πράσινο φως για τα δάνεια εξπρές των έως 25.000 ευρώ

Μετά από απόφαση της Τράπεζας της Ελλάδας ξεκινάει η διαδικασία για την αδειότηση των χρηματοπιστωτικών οργανισμών που θα χορηγήσουν τα δάνεια έως 25.000 ευρώ με διαδικασίες εξπρές

Στην εναλλακτική αυτή χρηματοδότηση για νοικοκυριά και επιχειρήσεις με δάνεια που θα χορηγηθούν με πολύ γρήγορες διαδικασίες και σε ποσά που θα ανέρχονται έως 25.000 ευρώ αναφέρθηκε χθες αργά το βράδυ το υπουργείο Οικονομικών.

Τα δάνεια αυτά δίνουν τη δυνατότητα άντλησης κεφαλαίου έως 25.000 ευρώ, και απευθύνονται:

– στις πολύ μικρές επιχειρήσεις,
– στα φυσικά πρόσωπα για τη σύσταση πολύ μικρών επιχειρήσεων,
– στα φυσικά πρόσωπα που ασκούν ατομική επιχειρηματική δραστηριότητα,
– σε φορείς κοινωνικής και αλληλέγγυας οικονομίας,
– σε άτομα που θέλουν να εκπαιδευτούν ώστε να μπουν στον χώρο εργασίας,
– σε άτομα τα οποία ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

Η Τραπεζα της Ελλάδας άναψε το πράσινο φως με απόφαση της ώστε τα ιδρύµατα χρηµατοδότησης να θα µπορούν να χορηγούν πιστώσεις έως 25.000 ευρώ χωρίς εµπράγµατες εξασφαλίσεις.

Σύμφωνα με το ΥΠΟΙΚ, δημιουργήθηκε μία νέα, εναλλακτική μορφή χρηματοδότησης, με στόχο, αφενός, να καλύψει το χρηματοδοτικό κενό που υπάρχει στην επιχειρηματική δραστηριότητα και πλήττει, κυρίως, όσους βρίσκονται στο ξεκίνημά της και είναι αποκλεισμένοι από τον τραπεζικό δανεισμό, και, αφετέρου, να ενισχύσει τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

Η Τράπεζα της Ελλάδος, η οποία αποτελεί την αρμόδια αρχή για την αδειοδότηση και την εποπτεία των ιδρυμάτων μικροχρηματοδότησεων, προβαίνει στις απαραίτητες ενέργειες για την υλοποίηση του νέου πλαισίου. Πλαίσιο που αποκτά ακόμα μεγαλύτερη σημασία στην παρούσα συγκυρία, κατά την οποία η πανδημία του κορονοϊού έχει εντείνει την ανάγκη νοικοκυριών και επιχειρήσεων για ρευστότητα.

Ειδικότερα, η Τράπεζα της Ελλάδος προχωρά σήμερα στην έκδοση των προβλεπόμενων αποφάσεων, με τις οποίες εξειδικεύονται θέματα εφαρμογής του πλαισίου μικροχρηματοδοτήσεων.

Προηγούμενο άρθροΠροσοχή: Η Κορινθία με 5 κρούσματα σήμερα σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ
Επόμενο άρθροΑλλαγή ώρας 2020 σε χειμερινή. Πότε αλλάζει η ώρα