Αρχική Eπικαιρότητα Γυναίκα έκανε ρινικό τεστ κορονοϊού και η μπατονέτα της τρύπησε τον εγκέφαλο

Γυναίκα έκανε ρινικό τεστ κορονοϊού και η μπατονέτα της τρύπησε τον εγκέφαλο

A health worker takes a swab from a woman to test for the coronavirus disease (COVID-19), at the Fiumicino Airport in Rome, Italy, September 23, 2020. REUTERS/Remo Casilli

Ένα απλό ρινικό τεστ για κοροναϊό εξελίχθηκε σε εφιάλτη για μια Αμερικανίδα. Κατά τη διάρκεια της δειγματοληψίας από τη μύτη, τρύπησε το περίβλημα του εγκεφάλου και άρχισε να τρέχει εγκεφαλονωτιαίο υγρό!

Σύμφωνα με τον Τζάρετ Γουόλς, έναν από τους γιατρούς που εξέτασαν τη 40χρονη γυναίκα από την Άιοβα των ΗΠΑ, το τεστ κοροναϊού έγινε στο πλαίσιο εξετάσεων πριν από χειρουργική επέμβαση.

Ξαφνικά, διαφανές υγρό άρχισε να τρέχει από ένα από τα ρουθούνια της, σύμφωνα με τη Mirror. Αργότερα, είχε σοβαρούς πονοκεφάλους κι έκανε εμετό, καθώς και πόνο στο σβέρκο κι ευαισθησία στο φως.

H γυναίκα έπασχε από σπάνια κρανιοεγκεφαλική ασθένεια

Aξίζει να επισημανθεί πάντως που αυτό που συνέβη στη γυναίκα αυτή είναι εξαιρετικά σπάνιο. Η συγκεκριμένη είχε διαγνωστεί με εγκεφαλοκήλη, μια κατάσταση κατά την οποία το περίβλημα του εγκεφάλου προεξέχει μέσα στη μύτη.

Πρόκειται για μια σπάνια ασθένεια: ένα στα 10.000 μωρά γεννιέται με αυτό το πρόβλημα.

Αρκετά χρόνια πριν επίσης είχε κάνει θεραπεία για ενδοκρανιακή υπέρταση ή αλλιώς υψηλή πίεση στο εγκεφαλονωτιαίο υγρό.

Ευτυχώς, η ιατρική ομάδα άντλησε κάποιο από το υγρό και αποκατέστησε χειρουργικά το πρόβλημα. Διαφορετικά, η γυναίκα θα μπορούσε να κινδυνεύσει από ακόμη και θανάσιμη εγκεφαλική μόλυνση.

Όπως επεσήμανε ο γιατρός Γουόλς στη μελέτη του που δημοσιεύτηκε στην ιατρική επιθεώρηση JAMA Otolaryngology-Head & Neck Surgery, ο κίνδυνος από τα ρινικά τεστ κοροναϊού είναι συνήθως πολύ μικρός. Όσοι δεν έχουν αυτό το σπάνιο πρόβλημα δεν έχουν καμία απολύτως πιθανότητα να πάθουν το ίδιο πράγμα με τη 40χρονη γυναίκα.

Ωστόσο, οι άνθρωποι που στο παρελθόν έχουν υποστεί χειρουργικές επεμβάσεις στη μύτη ή στο κρανίο θα πρέπει να προτιμούν τα στοματοφαρυγγικά τεστ, σύμφωνα πάντα με τον Δρ. Τζάρετ Γουόλς.

Προηγούμενο άρθροΠυρκαγιά στο Πόρτο Χέλι Αργολίδας
Επόμενο άρθροΜητσοτάκης: Χρόνια πολλά Νέα Δημοκρατία