Αρχική Eπικαιρότητα Θετικοί στον κορωνοϊό Ντόναλντ και Μελάνια Τραμπ

Θετικοί στον κορωνοϊό Ντόναλντ και Μελάνια Τραμπ

Θετικοί στον ιό διαγνώστηκαν ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος των ΗΠΑΝτόναλντ Τραμπ και η σύζυγός του Μελάνια, όπως γνωστοποίησε μέσω Twitter ο ίδιος ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

«Απόψε η πρώτη κυρία και εγώ διαγνωστήκαμε θετικοί στην Covid-19. Θα ξεκινήσουμε άμεσα τη διαδικασία καραντίνας και ανάρρωσής μας. Θα το ξεπεράσουμε μαζί», έγραψε ο Ντόναλντ Τραμπ, χωρίς να διευκρινίσει τη διάρκεια της καραντίνας στην οποία θα τεθούν.

Νωρίτερα είχε ανακοινώσει ότι τίθεται «σε καραντίνα», όπως και η σύζυγός του Μελάνια, λίγες ώρες αφότου έγινε γνωστό ότι στενή συνεργάτιδά του έχει προσβληθεί από τον κορωνοϊό.

«Η πρώτη κυρία και εγώ αναμένουμε τα αποτελέσματα των τεστ στα οποία υποβληθήκαμε», ανέφερε ο ένοικος του Λευκού Οίκου μέσω Twitter. «Στο μεταξύ, θα αρχίσουμε τη διαδικασία της καραντίνας μας!», είχε γράψει τότε.

Η Χόουπ Χιξ, μέλος του στενού κύκλου των συνεργατών του Τραμπ, «διαγνώστηκε θετική, μόλις το έμαθα», είπε ο πρόεδρος. «Αν θα μπούμε σε καραντίνα ή αν μολυνθήκαμε δεν το ξέρω», πρόσθεσε, αναφερόμενος στον εαυτό του και στη σύζυγό του.

«Θα έχω τα αποτελέσματα» των τεστ «απόψε ή αύριο το πρωί, αλλά ξέρετε, περνάω πολύ χρόνο με τη Χόουπ, όπως και με την πρώτη κυρία», ανέφερε ακόμη.

Η Χιξ, 31 ετών, επέβαινε στο προεδρικό αεροσκάφος όταν ο Τραμπ πήγε την Τρίτη στο Κλίβλαντ, στην πολιτεία Οχάιο, για να συμμετάσχει στο πρώτο ντιμπέιτ με τον υποψήφιο των Δημοκρατικών για την προεδρία Τζο Μπάιντεν.