Αρχική Eπικαιρότητα Ινδία: Έσκισε με δρεπάνι την κοιλιά της εγκύου συζύγου του για να...

Ινδία: Έσκισε με δρεπάνι την κοιλιά της εγκύου συζύγου του για να μάθει το φύλο του μωρού

Ένας άνδρας συνελήφθη στη βόρεια Ινδία, κατηγορούμενος για το ότι έσκισε την κοιλιά της εγκύου συζύγου του με ένα δρεπάνι, προκαλώντας το σοβαρό τραυματισμό της ίδιας και το θάνατο του αγέννητου παιδιού τους, σύμφωνα με την τοπική αστυνομία.

Η επίθεση σημειώθηκε στην πόλη Μπουντάουν του κρατιδίου Ουτάρ Πραντές το περασμένο Σάββατο.

Όπως αποκάλυψε ο αδερφός της γυναίκας, η οποία νοσηλεύεται στην Εντατική νοσοκομείου του Νέου Δελχί, ο σύζυγος προέβη στην ενέργεια αυτή προκειμένου να μάθει το φύλο του μωρού. Το ζευγάρι έχει ήδη πέντε κόρες.

«Της επιτέθηκε με ένα δρεπάνι και έσκισε το στομάχι της λέγοντας πως ήθελε να ελέγξει το φύλο του αγέννητου παιδιού του» δήλωσε ο αδερφός της συζύγου του στο Reuters.

Η αστυνομία γνωστοποίησε πως το μωρό κατέληξε την Κυριακή ενώ ο άνδρας προφυλακίστηκε.

«Βάρος» οι κόρες στην Ινδία

Τα κορίτσια θεωρούνται συχνά «βάρος» στην Ινδία, με τις οικογένειες να υποχρεούνται πολλές φορές να πληρώνουν προίκα για να τις παντρέψουν. Οι γιοι από την άλλοι έχουν τον βαρύτιμο τίτλο του «κουβαλητή» που κληρονομούν ιδιοκτησίες και συνεχίζουν το οικογενειακό όνομα.

Οι εκτρώσεις εμβρύων γένους θηλυκού έχουν απαγορευτεί στην Ινδία, όπου η προτίμηση για αγόρια έχει οδηγήσει σε μείωση του αριθμού των κοριτσιών.

Ο ινδικός νόμος απαγορεύει στους γιατρούς και τους εργαζόμενους στην υγεία να αποκαλύψουν το φύλο του μωρού στους γονείς ή τη διενέργεια ελέγχων για τον προσδιορισμό του γένους ενώ μόνο συγκεκριμένοι γιατροί μπορούν να πραγματοποιούν εκτρώσεις.