Αρχική Eπικαιρότητα Καλλιάνος για τα επεισόδια στο μαθητικό συλλαλητήριο: Φταίνε περισσότερο οι γονείς τους...

Καλλιάνος για τα επεισόδια στο μαθητικό συλλαλητήριο: Φταίνε περισσότερο οι γονείς τους που τα μεγάλωσαν αλητάκια

Μία ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό για το μαθητικό συλλαλητήριο έκανε ο Γιάννης Καλλιάνος, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις. Ο βουλευτής της ΝΔ απομόνωσε μία εικόνα από το μεγάλο συλλαλητήριο των μαθητών που ζητούν λιγότερα άτομα στα τμήματα και προσλήψεις καθηγητών στα σχολεία για την καλύτερη προστασία όλων από τον κορονοϊό, σχολιάζοντας τα επεισόδια που σημειώθηκαν έξω από τη Βουλή.

Ο Γιάννης Καλλιάνος, στην ανάρτηση του, αρχικά έγραφε: «Τα κακόμοιρα τα παιδιά, αυτή την ώρα καίνε το κέντρο της Αθήνας γιατί μάχονται για το μέλλον τους. Ξέρετε, είναι αυτά τα παιδιά που ενδιαφέρονται για καλύτερες συνθήκες στην παιδεία, που φοβούνται για τον COVID και που θέλουν περισσότερους καθηγητές ώστε να επιτύχουν στις εξετάσεις τους και να γίνουν λαμπροί επιστήμονες.

Αλλά δεν φταίνε μόνο αυτά, φταίνε περισσότερο οι γονείς τους που τα μεγάλωσαν αλητάκια».

 

Λίγο αργότερα, αναθεώρησε τη δημοσίευση του προσθέτοντας ότι:  (ΥΓ : Αν έχεις κάποια αιτήματα για ένα ζήτημα, μπορείς ασφαλώς να συμμετέχεις σε μια διαδήλωση. Είναι δημοκρατικό δικαίωμα του καθενός και της καθεμιάς αυτό. Αν όμως πας για να σπάσεις και να κάψεις είσαι αλητάκι και θα έπρεπε να ντρέπονται πρώτοι απ’ όλους οι γονείς σου).

Αρκετή ώρα αργότερα και ενώ τα σχόλια για τη δημοσίευση του ήταν πολλά, ο Γιάννης Καλλιάνος επανήλθε με νέα post, γράφοντας: «Ορισμένοι που σπεύσατε να μου την “πέσετε” γιατί δήθεν τα έβαλα με τα παιδιά, θα σας παρακαλέσω να διαβάσετε πιο προσεκτικά την ανακοίνωση μου. Γιατί, είτε το παίζετε αφελείς, είτε είστε, δεν εξηγείται αλλιώς. Νομίζω ότι είμαι καλός στα Ελληνικά μου.

Έχω υπάρξει καθηγητής επί 14 χρόνια, έχω διδάξει εκατοντάδες παιδιά την επιστήμη των Μαθηματικών και είμαι ένας πολιτικός που δεν φημίζομαι για τις ακραίες τοποθετήσεις μου, κάθε άλλο μάλιστα. Εξάλλου θεωρώ ότι η μετριοπάθεια είναι προτέρημα για κάποιον που ασχολείται με τα κοινά. Δεν θα τα έβαζα επομένως ποτέ με τα παιδιά που πήγαν ειρηνικά να διαδηλώσουν για τα αιτήματα τους.

Μίλησα για αυτούς (και τους γονείς αυτών) που σήμερα πήγαν για να κάψουν, να σπάσουν και να χτυπήσουν τους αστυνομικούς. Όλοι εσείς που προστατεύετε τους κουκουλοφόρους και τους “μαθητές” με τα στουπιά και τα ξύλα, να ξέρετε ότι οι ίδιοι τελικά θα κληθείτε να πληρώσετε τα σπασμένα μέσω της φορολογίας σας. Αλλά βέβαια δεν σας ενοχλεί ορισμένους “προοδευτικούς” που κάποιοι έχουν κάνει “πουρέ” από την πλύση εγκεφάλου τα μυαλά αυτών των παιδιών ώστε σε κάθε διαδήλωση να σπεύδουν να καταστρέψουν με δικαιολογία δήθεν την αποκατάσταση των αδικιών του πάντοτε κακού κράτους.

Δεν έχω κανένα απολύτως πρόβλημα αν υπάρχει γονιός που να είναι υπερήφανος που το παιδί του σήμερα διαδήλωσε ειρηνικά. Η ένσταση μου είναι αν υπάρχει κάποιος γονιός που να είναι υπερήφανος που το παιδί του σήμερα έριξε μολότοφ, έσπασε και έκαψε. Σε αυτόν θα απαντήσω ότι δυστυχώς αλλά απέτυχε παταγωδώς στην ανατροφή του παιδιού του.

Άρα λοιπόν μην προσπαθείτε ορισμένοι να δημιουργήσετε εντυπώσεις λέγοντας ότι ο Καλλιάνος τα έβαλε με τους μαθητές και τους είπε αλητάκια. Σέβομαι τους μαθητές πολύ παραπάνω απ’ όσο μπορείτε να αντιληφθείτε. Και τους σέβομαι γιατί έχω δουλέψει σκληρά μαζί τους για πολλά χρόνια, πάνω απ’ όλα ως δάσκαλος.

Δηλαδή θα πρέπει να κάτσω να γράψω και 2ο σχόλιο για να καταλάβετε τι εννοούσε ο Καλλιάνος και αν είναι ακραίος ή όχι; Εγώ προσωπικά τους απεχθάνομαι τους ακραίους, απ’ όπου και αν προέρχονται! Ήμαρτον που ακόμη και σήμερα κάποιοι κάνετε ότι δεν έχετε καταλάβει που βρίσκομαι ιδεολογικά».