Αρχική Χωρίς κατηγορία Άγιος Παντελεήμονας: Πάνω από 40 τα κρούσματα – Κάποιοι νοσηλευτές νοσούν δύο...

Άγιος Παντελεήμονας: Πάνω από 40 τα κρούσματα – Κάποιοι νοσηλευτές νοσούν δύο εβδομάδες

Στο Γηροκομείο στον Αγ. Παντελεήμονα, όπου βρέθηκαν δεκάδες κρούσματα κορονοϊού, είναι στραμμένα τα βλέμματα σήμερα. Συνολικά, πάνω από 40 είναι τα θετικά κρούσματα του ιού μέχρι τώρα. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες αυτή τη στιγμή τα επιβεβαιωμένα κρούσματα είναι ήδη 45.

Πολλά εξ αυτών να έχουν προκύψει από εξέταση με rapid test, μετά τον εντοπισμό των πρώτων 8 κρουσμάτων, ενώ σύμφωνα με τον προέδρο του ΕΟΔΥ, Π. Αρκουμανέα κάποιοι νοσηλευτές νοσούν εδώ δύο εβδομάδες.

Σύμφωνα με πληροφορίες έχουν ήδη μεταφερθεί σε νοσοκομεία της Αττικής 18 φιλοξενούμενοι και αναμένεται να μεταφερθούν άλλοι 18. Ειδικότερα, άτομα από το γηροκομείο δέχονται τα νοσοκομεία Ευαγγελισός, Αττικό, Σισμανόγλειο, Σωτηρία, Γεννηματάς, Ασκληπιείο και Τζάνειο.

Το πρωί σήμερα 1/10 μιλώντας στο ΣΚΑΪ, η Υφυπουργός Εργασίας, Δ. Μιχαηλίδου ανέφερε πως η ΕΑΔ και η Γενική Γραμματεία Προστασίας Καταναλωτή έχουν κάνει ελέγχους σε όλα τα γηροκομεία της χώρας.

Υπενθυμίζεται ότι τα κρούσματα στο γηροκομείο, στην οδό Μιχαήλ Βόδα στον Άγιο Παντελεήμονα, έγιναν γνωστά το απόγευμα της Τετάρτης (20.09.2020) και η κατάσταση είναι τόσο σοβαρή που αμέσως εκεί βρέθηκαν τόσο ο Σωτήρης Τσιόδρας όσο και ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Οι πρώτες πληροφορίες ανέφεραν πως τα κρούσματα στο γηροκομείο ήταν 32, ανάμεσά τους τουλάχιστον 21 ηλικιωμένοι. Όμως ο απολογισμός αυξήθηκε, όπως αποκάλυψε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ και κανείς δεν ξέρει που θα φτάσει, αφού θετικοί έχουν βρεθεί εκτός από ηλικιωμένους και εργαζόμενοι στο γηροκομείο.

Ερωτηθείς ο Παναγιώτης Αρκουμανέας αν ο άνθρωπος που ήταν θετικός στον κορονοϊό, το γνώριζε αλλά παρ’ όλα αυτά συνέχισε να πηγαίνει στη δουλειά του, ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ απάντησε “αυτό θα το δούμε”, ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο κάποιοι νοσηλευτές να είχαν νοσήσει και δυο εβδομάδες πριν.