Αρχική Ν. Μεσσηνίας Συλλαλητήριο σωματείων εργαζομένων την Πέμπτη στην Καλαμάτα

Συλλαλητήριο σωματείων εργαζομένων την Πέμπτη στην Καλαμάτα

Συλλαλητήριο για ζητήματα που αφορούν την υγεία και τη ζωή των εργαζομένων οργανώνουν σωματεία την Πέμπτη 1η Οκτωβρίου στην Καλαμάτα, στην πλατεία 23ης Μαρτίου, στις 7 το απόγευμα.

Σε ανακοίνωσή τους αναφέρεται ότι “την Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στον αίθριο χώρο της Περιφέρειας, εκπρόσωποι των σωματείων, συζητήσαμε για τα ζητήματα που αφορούν τη ζωή και την υγεία μας. Ειδικά αυτή την περίοδο που διανύουμε νέο κύμα έξαρσης της πανδημίας του κορονοϊού, χτυπάει καμπανάκι για τις τεράστιες ελλείψεις στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, στα Κέντρα Υγείας, σε όλες τις μονάδες υγείας και πρόνοιας του Νομού Μεσσηνίας. Ελλείψεις που οφείλονται στη λειτουργία του Εθνικού Συστήματος Υγείας με τη λογική του κόστους – οφέλους που διατηρεί τα δημόσια νοσοκομεία υποστελεχωμένα μην μπορώντας να καλύψουν τις τρέχουσες ανάγκες νοσηλείας, πόσο μάλλον τις απαιτήσεις που προκύπτουν λόγω της πανδημίας. Για την υπεράσπιση της υγείας εμάς και των παιδιών μας απαιτείται να παρθούν άμεσα μέτρα εδώ και τώρα”.
Τα σωματεία διεκδικούν: “1) Μαζικές προσλήψεις σε γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό. Να καλυφθούν όλες οι κενές οργανικές θέσεις στα Νοσοκομεία Καλαμάτας και Κυπαρισσίας με μόνιμο προσωπικό. 2) Επιπλέον, να προσληφθεί το απαραίτητο προσωπικό, ώστε να καλύπτεται πλήρως η λειτουργία του νοσοκομείου, ως νοσοκομείο Covid. Να μην πάνε πίσω οι υπόλοιπες λειτουργίες του νοσοκομείου (χειρουργεία, προγραμματισμένες εξετάσεις κλπ). 3) Μονιμοποίηση όλων των επικουρικών στον τομέα της υγείας. 4) Πλήρη λειτουργία του Κ.Υ. Καλαμάτας και των υπολοίπων Κ.Υ. του νομού που είναι σε άθλια κατάσταση. Να στελεχωθούν όλα τα αγροτικά ιατρεία, που σήμερα, τα περισσότερα από αυτά δεν είναι σε θέση να καλύψουν ούτε τη στοιχειώδη συνταγογράφηση. 5) Σχέδιο επίταξης όλων των δομών του ιδιωτικού τομέα υγείας και πρόνοιας, για να μπει σε εφαρμογή σε περίπτωση γιγάντωσης της πανδημίας. 6) Τώρα παροχή όλων των απαραίτητων μέτρων προστασίας για όλους τους εργαζόμενους στους τόπους δουλειάς, με επιβολή των απαραίτητων μέτρων υγιεινής και ασφάλειας. 7) Μαζικά επαναλαμβανόμενα τεστ σε όλους τους εργαζόμενους στην υγεία και τους μεγάλους χώρους δουλειάς με επιβάρυνση της εργοδοσίας. 8) Ουσιαστικά μέτρα προστασίας για το άνοιγμα των σχολείων, 15άρια τμήματα, προσλήψεις εκπαιδευτικών και καθαριστριών. 9) Καμία απόλυση – καμία περικοπή εργασιακών δικαιωμάτων. 10) Να σταματήσουν αμέσως οι πλειστηριασμοί κύριας κατοικίας, οι διακοπές σε ηλεκτρικό ρεύμα και νερό, λόγω των χρεών των εργατικών και λαϊκών νοικοκυριών. Κατάργηση του νόμου που απελευθερώνει τις κατασχέσεις και για χρέη προς τις τράπεζες και το Δημόσιο. 11) Υπεράσπιση των συνδικαλιστικών ελευθεριών και δικαιωμάτων”.
Μέχρι στιγμής τα σωματεία που υπογράφουν το ψήφισμα και συμμετέχουν στο συλλαλητήριο είναι: Σωματείο Ειδικευμένων Ιατρών Ν. Μεσσηνίας, Συνδικάτο Υπαλλήλων στον Ιδιωτικό Τομέα Ν. Μεσσηνίας, Συνδικάτο Οικοδόμων και συναφών επαγγελμάτων Ν. Μεσσηνίας, Παμμεσσηνιακός Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Σωματείο Εργαζομένων στις ΔΕΥΑ Ν. Μεσσηνίας, Συνδικάτο Επισιτισμού, Τουρισμού, Ξενοδοχείων και συναφών επαγγελμάτων Ν. Μεσσηνίας, Σωματείο Φαρμακοϋπαλλήλων Ν. Μεσσηνίας, Σωματείο Εργαζομένων στο Ασυλο Ανιάτων Ν. Μεσσηνίας, Πανελλήνιος Σύλλογος Συνταξιούχων πρώην ΔΕΚΟ – Τραπεζών, Σύλλογος Γυναικών Καλαμάτας.

Προηγούμενο άρθροΛακωνία: 3,80 ευρώ το πρώτο φετινό ελαιόλαδο στους Αγίους Αποστόλους
Επόμενο άρθροΣυναγερμός μετά από πάρτι γενεθλίων – Σε καραντίνα 950 άτομα