Αρχική Χωρίς κατηγορία Τον Υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ υποδέχτηκε στην Θεσσαλονίκη ο Χρίστος Δήμας

Τον Υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ υποδέχτηκε στην Θεσσαλονίκη ο Χρίστος Δήμας

Οπως ο ίδιος ο Υφυπουργός Ενέργειας και Τεχνολογίας, κύριος Χρίστος Δήμας ανέφερε στο facebook, σήμερα Δευτέρα επισκέφθηκε την χώρα μας o Yπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ και ο Υφυπουργός Αμυνας και Επικεφαλής Τεχνολογίας:

Καλωσόρισα σήμερα στην πρωτεύουσα της Μακεδονίας, την Θεσσαλονίκη, τον Υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Mike Pompeo και τον Ελληνικής καταγωγής Υφυπουργό Άμυνας και Επικεφαλης Τεχνολογίας Michael Kratsios.
Η Ελλάδα ναι μεν είχε από το 1980 διμερή συμφωνία με τις ΗΠΑ στην έρευνα και την τεχνολογία, όμως ήταν ανενεργή και έχριζε επικαιροποίησης.
Το περασμένο φθινόπωρο στον στρατηγικό διάλογο με τις ΗΠΑ έθεσα αυτό το θέμα στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.
Με τον Michael Kratsios και το National Science Foundation συμφωνήσαμε το χειμώνα στην Ουάσινγκτον να προχωρήσουμε στην διεύρυνση και εμβάθυνση της συμφωνίας.
Σήμερα υπογράψαμε μια νέα συμφωνία. Θεωρούμε πως αυτή, θα συμβάλλει στο να δημιουργηθούν ακόμα περισσότερες γέφυρες μεταξύ των δυο χωρών στις επιστήμες, την έρευνα, την τεχνολογία και την καινοτομία. Πλέον υπάρχει και το θεσμικό πλαίσιο, άρα ελπίζουμε να έχουμε ακόμα περισσότερες συνεργασίες.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης – Adonis Georgiadis, τον Γενικό Γραμματέα Athanasios Kyriazis και τα στελέχη από την Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας, το Υπουργείο Εξωτερικών, την Ελληνική Πρεσβεία στις ΗΠΑ, την Πρεσβεία των ΗΠΑ στην Ελλάδα, το National Science Foundation (NSF) και προσωπικά τον Michael Kratsio. Τέλος ειδική αναφορά θέλω να κάνω στους εξαιρετικούς συνεργάτες μου που χωρίς αυτούς δεν θα είχαμε φτάσει τόσο γρήγορα στην επίτευξη της συμφωνίας.