Αρχική Ν. Λακωνίας Αυτοψία Τσιόδρα στη Λακωνία – Εξετάζεται το ενδεχόμενο lockdown

Αυτοψία Τσιόδρα στη Λακωνία – Εξετάζεται το ενδεχόμενο lockdown

Στη Λακωνία βρέθηκε ο επικεφαλής της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας, Καθηγητής Λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας, μετά τον εντοπισμό συρροής κρουσμάτων σε αλλοδαπούς εργαζόμενους της περιοχής.

“Υπάρχει μια επιδημία στην περιοχή. Αφορά έναν ευάλωτο πληθυσμό μεταναστών. Ανιχνεύθηκε από ένα ήδη υπάρχον πρόγραμμα δράσης για την ανίχνευση ελονοσίας. Θα εφαρμοστούν τα κατάλληλα μέτρα για να περιοριστεί η διασπορά του ιού στην περιοχή” τόνισε ο κ. Τσιόδρας. “Αφορά έναν ευάλωτο πληθυσμό που δύσκολα ελέγχεται και πραγματοποιούνται όλες οι δράσεις για διάγνωση, περαιτέρω ανίχνευση περιστατικών, απομόνωση των θετικών και καραντίνα των επαφών τους και βεβαίως περιορισμό της διασποράς στον γενικό πληθυσμό” συμπλήρωσε ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας.

Από την πλευρά του ο καθηγητής επιδημιολογίας Χρήστος Χατζηχριστοδούλου, είπε πως το θετικό είναι ότι όλοι οι μετανάστες στην περιοχή είναι καταγεγραμμένοι και ξέρουμε ποιοι είναι σε κάθε σπίτι. “Έχουμε καλή συνεργασία με τον πληθυσμό αυτό των μεταναστών. Έχουν αποφασιστεί κάποια μέτρα και θα ανακοινωθούν” σημείωσε.

Στην περιοχή βρέθηκαν επίσης ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειος Παπαγεωργίου και ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Υγείας, Παναγιώτης Πρεζεράκος. Ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας είπε πως όλα τα μέτρα που προβλέπονται είναι σε πλήρη εφαρμογή, ενώ δεν απέκλεισε ακόμα και το ενδεχόμενο lockdown. “Η δράση μας αφορά τρεις άξονες. Θα απομονωθούν σε συγκεκριμένο χώρο τα θετικά κρούσματα. Συνεχίζεται ο έλεγχος όλων των μεταναστών και όλης της κοινότητας. Θα συνεχίσουμε και την ιχνηλάτηση των στενών επαφών, θα δώσουμε κάποιες οδηγίες να αποφύγουν κάποιες μέρες να μεταβούν σε εργασίες” είπε. Ερωτηθείς εάν εξετάζεται τοπικό lockdown, απάντησε: ” Εξετάζεται αλλά αυτή τη στιγμή δεν το κάνουμε. Εφόσον τελειώσουν τα τεστ στην κοινότητα μεταναστών, θα συνεχίσουμε σε στενές επαφές και άλλες επαφές”.

 

 

Προηγούμενο άρθροΚορονοϊός: Αυτοψία Τσιόδρα στη Λακωνία – Εξετάζεται το ενδεχόμενο lockdown
Επόμενο άρθροΧαμός στο GNTM με τη γυμνή φωτογράφιση! Η πατρινή Παρασκευή Κερασιώτη έβαλε τα κλάματα