Αρχική Ν. Αργολίδος Συμβολική ποδηλατάδα στο Ναύπλιο για την “Ευρωπαϊκή Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο” (φωτο)

Συμβολική ποδηλατάδα στο Ναύπλιο για την “Ευρωπαϊκή Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο” (φωτο)

Ο Δήμος Ναυπλιέων, ο  ΔΟΠΠΑΤ Δήμου Ναυπλιέων και οι Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας, δια των Υπευθύνων Σχολικών Δραστηριοτήτων, συμμετείοχαν στον εορτασμό της «Ευρωπαϊκής Ημέρας Χωρίς Αυτοκίνητο» με συμβολική δράση λόγω της πανδημίας που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου το πρωί με σημείο αφετηρίας τα γραφεία του Δημοτικού Οργανισμού στην βίλα Ζυμβρακάκη.

Ο Δήμος Ναυπλιέων συμμετέχει ενεργά και συμβάλλει στην κατεύθυνση της βιώσιμης αστικής κινητικότητας με το άνοιγμα ενός ακόμη σταθμού ποδηλάτων μπροστά από το κτίριο της Βίλας Ζυμβρακάκη.
Επίσης, διοργάνωσαν:
– περιήγηση ποδηλάτων με συμβολικό χαρακτήρα στο κέντρο της πόλης
-έκθεση καλλιτεχνικών δημιουργιών μαθητών/-τριών με θέμα την «Βιώσιμη πόλη» και διάχυση των μηνυμάτων τους στην τοπική κοινωνία,
– και ενημέρωση των πολιτών του Ναυπλίου με φυλλάδιο που περιέχει θέματα βελτίωσης της καθημερινής ζωής στην πόλη.
Σήμερα και μετά το άνοιγμα του νέου σταθμού προκειμένου να γίνει προώθηση της μετακίνησης των πολιτών χωρίς αυτοκίνητο διατίθενται δωρεάν ποδήλατα στους δημότες (με σειρά προτεραιότητας) για μια σύντομη ποδηλατάδα.
 
Στις δράσεις για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας και την προώθηση της πεζής μετακίνησης, θα τηρηθούν απαρέγκλιτα οι οδηγίες του ΕΟΔΥ για την προστασία από την λοίμωξη COVID-19.
Πηγη: argolikeseidhseis.gr
Προηγούμενο άρθροΤο συγκινητικό μήνυμα της Ντόρας για τα 31 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Μπακογιάννη
Επόμενο άρθρο28 νέα θετικά κρούσματα κορονοϊού στη Σκάλα Λακωνίας σε μία μέρα – Σε επιφυλακή ο ΕΟΔΥ