Αρχική Eπικαιρότητα Προσοχή! Ερχεται σοβαρή επιδείνωση σε δύο διαδοχικά μέτωπα…

Προσοχή! Ερχεται σοβαρή επιδείνωση σε δύο διαδοχικά μέτωπα…

Σε τροχιά διαδοχικών περασμάτων βαρομετρικών χαμηλών μπαίνει ο καιρός στην Ελλάδα, με έμφαση σε δυτικά, κεντρικά και βόρεια τμήματα της χώρας.

Με έντονα -κατά τόπους- φαινόμενα, για τα οποία θεωρείται βέβαιο πως αν όχι σήμερα, εντός της Παρασκευής θα εκδοθεί και σχετικό έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων από την ΕΜΥ.

Σύμφωνα και με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, τα οποία θα μπορείτε να δείτε στον ακόλουθο χάρτη του προγνωστικού μοντέλου ECMWF, από τις βραδινές ώρες της Παρασκευής και κυρίως τις πρώτες πρωινές του Σαββάτου αναμένεται σοβαρή επιδείνωση από τα βορειοδυτικά με μεγάλα ύψη βροχής και ισχυρές καταιγίδες, φαινόμενα που δεν αποκλείεται να προκαλέσουν ακόμη και προβλήματα.

Δυστυχώς, φαίνεται πως και πάλι οι περιοχές που επλήγησαν από τις καταστροφικές πλημμύρες που προκάλεσε ο Ιανός, θα βρεθούν στην τροχιά των νέων καταιγίδων. Η νέα κακοκαιρία θα χωριστεί σε δύο μέτωπα, με το πρώτο να χτυπά το Σάββατο και το δεύτερο που επίσης δείχνει ισχυρό και με πολλά νερά να περνά πάνω από τη χώρα μας τη Δευτέρα. Από την Τετάρτη ο καιρός δείχνει να «ηρεμεί».