Αρχική Ν. Κορινθίας Δήμος Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης: «75 δένδρα για τα 75 χρόνια του ΟΗΕ»

Δήμος Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης: «75 δένδρα για τα 75 χρόνια του ΟΗΕ»

Την Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου και ώρα 10:30 π.μ. ο Δήμος Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης, σε συνεργασία με την Κοινότητα Ζεμενού, συμμετέχει στην συνεργατική πρωτοβουλία των Ηνωμένων Εθνών και σας προσκαλεί σε δεντροφύτευση.

Με αφορμή τον εορτασμό της επετείου των 75 χρόνων από την ίδρυση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, ο UNAI SDG7, που αποτελεί τον ακαδημαϊκό κόμβο του ΟΗΕ για τον 7ο στόχο βιώσιμης ανάπτυξης και που αναφέρεται στην καθαρή και προσβάσιμη ενέργεια, ανακοίνωσε τις δώδεκα (12) χώρες και τους φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που εξέφρασαν την πρόθεση συμμετοχής στην διεθνή πρωτοβουλία «75UN-75Trees UNAI SDG7»

Η πρωτοβουλία αφορά στη φύτευση 75 δέντρων (ή πολλαπλάσιου αριθμού) από κυβερνητικές υπηρεσίες, Δήμους, Πανεπιστήμια ως συμβολή στις προσπάθειες αναδάσωσης του πλανήτη και ενίσχυσης μηχανισμών απορρόφησης CO2.

Μέσω της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος ανακοινώθηκε ότι οι ακόλουθοι Δήμοι στις 22 Ιουνίου 2020 δήλωσαν τη συμμετοχή τους στην εν λόγω πρωτοβουλία: Πειραιά, Χαλκιδέων, Μετεώρων, Πύλου-Νέστορος, Φαρκαδόνας, Θερμαϊκού, Δομοκού, Βριλησσίων, Αλμωπίας, Καλαμαριάς, Αγρινίου, Δυτ. Λέσβου, Παλαιού Φαλήρου, Κιλκίς, Πρέβεζας, Ερέτριας, Τροιζηνίας Μεθάνων, Αμφίκλειας-Ελάτειας, Τριφυλίας, Λοκρών, Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης, Χαλανδρίου, Ηράκλειας Σερρών, Αμπελοκήπων-Μενεμένης, Πλατανιάς Χανίων, Δεσκάτης, Εορδαίας.

Η συμμετοχή του Δήμου μας γίνεται πράξη αυτήν την Κυριακή!