Αρχική Ν. Κορινθίας Το μεγαλείο της καθαριότητας στο Δήμο Κορινθίων-Μετέτρεψαν πυθάρια σε …. σκουπιδοντενεκέδες

Το μεγαλείο της καθαριότητας στο Δήμο Κορινθίων-Μετέτρεψαν πυθάρια σε …. σκουπιδοντενεκέδες

Το πυθάρι που στην αρχαιότητα ήταν και το σπίτι του Διογένη που περνούσε τα καλοκαίρια του στην Κόρινθο χρησιμοποιείται ακόμη και σήμερα για διακοσμητικό σε σπίτια και σε αυλές. Μάλιστα τον Διογένη τον συνδέει και ένας μύθος μα την Λαίδα. Η Λαίδα στα πόδια της είχε όποιον άνδρα ήθελε, ωστόσο, η διάσημη εταίρα ενοχλήθηκε από την… πρωτοφανή αδιαφορία που έδειχνε για εκείνη ο Διογένης όταν τα καλοκαίρια πήγαινε στην Κόρινθο. Έτσι σκέφτηκε να κάνει κάτι που θα τον εξέθετε.

Μία ημέρα τον πλησίασε και του είπε πως τον θαυμάζει και πως θα του επιτρέψει να κοιμηθεί μαζί της για ένα βράδυ αρκεί στο δωμάτιο που θα συνευρεθούν να μην υπάρχει το παραμικρό φως.

Ο Διογένης δέχθηκε και έτσι το ραντεβού κλείστηκε. Ο σπουδαίος φιλόσοφος βρέθηκε στο σκοτεινό δωμάτιο και πέρασε τη νύχτα του στο πλάι μιας άσχημης και ηλικιωμένης υπηρέτριας της φημισμένης εταίρας.

Την επόμενη μέρα, και αφού θεωρούσε πως πέτυχε τον σκοπό της, η Λαΐδα άρχισε να διαδίδει την παγίδα που έστησε στον Διογένη, μέσα στην οποία έπεσε ο φιλόσοφος, με σκοπό να τον εξευτελίσει.

Όταν ο Διογένης ρωτήθηκε για το αν είναι πραγματικότητα όλα αυτά που διαδίδονται σε βάρος του, απάντησε: «Λύχνου σβεσθέντος, πάσα γυνή Λαϊς», δηλαδή «στο σκοτάδι, όλες οι γυναίκες σαν τη Λαΐδα είναι»!

Ολα αυτά ανήκουν στο μακρινό παρελθόν, ωστόσο έχουμε υποχρέωση να “θυμίζουμε” για την ιστορία την σχέση μας με τον Διογένη.

Αυτό που έχει σημασία στο σήμερα είναι πως αξιοποιούνται στην τουριστική Αρχαία Κόρινθο τα πυθάρια. Φωτογραφία που ανέβασε στο διαδίκτυο η korinthiaki.hmera τα πυθάρια έχουν μετατραπεί σε σκουπιδοντενεκέδες. Φαίνεται καθαρά στην φωτογραφία και η σακκούλα που έχει “ντύσει” το Πυθάρι….. !!!

Προηγούμενο άρθροΚρατά δυνατά η Κορινθία Κανένα νέο κρούσμα σήμερα- 4 στην Αργολίδα
Επόμενο άρθροΓ.Δέδες: Προτεραιότητα τα αντιπλημμυρικά έργα σε όλη την Περιφέρεια Πελοποννήσου (video)