Αρχική Eπικαιρότητα Στην Καρδίτσα ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Νίκος Ταγαράς

Στην Καρδίτσα ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Νίκος Ταγαράς

Τον πρωθυπουργό στην περιοδεία του στην Καρδίτσα συνοδεύουν οι υπουργοί Εσωτερικών κ. Τάκης Θεοδωρικάκος, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάκης Βορίδης, ο υφυπουργός κ. Κώστας Σκρέκας, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστας Καραμανλής, ο υφυπουργός Εσωτερικών κ. Θοδωρής Λιβάνιος και ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Νίκος Ταγαράς, Γενικοί Γραμματείς και υψηλόβαθμα Υπηρεσιακά στελέχη.

Ο πρωθυπουργός έφθασε στην Καρδίτσα νωρίς το πρωί της Τρίτης με κλιμάκιο υπουργών προκειμένου να προεδρεύσει σε ευρεία σύσκεψη τοπικών φορέων και εκπροσώπων του επιχειρηματικού και αγροτικού κόσμου η οποία πραγματοποιείται αυτή τη στιγμή στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου στο δημαρχείο Καρδίτσας.

Ο πρωθυπουργός ήταν προγραμματισμένο να φτάσει στην πόλη γύρω στις 9:30 το πρωί όμως ήρθε μία ώρα αργότερα καθώς πέταξε με Σινούκ ελικόπτερο της πολεμικής μας αεροπορίας πάνω από τις πληγείσες περιοχές. Το Σινούκ προσγειώθηκε στα Τρίκαλα στη ΣΜΥ και εν συνεχεία ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατευθύνθηκε οδικώς προς την Καρδίτσα.

Μόλις έφτασε στο δημαρχείο ο πρωθυπουργός κατέβηκε από συμβατικό αυτοκίνητο και είχε μία σύντομη συζήτηση με επιχειρηματία της εστίασης που διατηρεί κατάστημα απέναντι από το Δημαρχείο. Στη συνέχεια πήγε προς την είσοδο του Δημαρχείου όπου τον υποδέχθηκαν ο υπουργός Δικαιοσύνης και βουλευτής του μομού Καρδίτσας κ. Κώστας Τσιάρας οι βουλευτές του νομού κ. Γιώργος Κώτσος και κ. Ασημίνα Σκόνδρα, ο δήμαρχος Καρδίτσας κ. Βασίλης Τσάκος ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός, ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ κ. Νίκος Δούκας και αρκετά κομματικά στελέχη.

Η σύσκεψη στο Δημαρχείο είναι κλειστή στο πλαίσιο των αυστηρών μέτρων που εφαρμόζονται για την πανδημία του COVID-19. Να σημειωθεί ότι 50 μέτρα πιο μακριά, επί της οδού Ανδρέα Παπανδρέου βρίσκονται συγκεντρωμένοι πολίτες οι οποίοι διαμαρτύρονταν για τις καταστροφές στην πόλη και στο νομό. Κάποια στιγμή επιχείρησαν να πλησιάσουν στο Δημαρχείο αλλά απωθήθηκαν από την Αστυνομία.