Αρχική Ν. Κορινθίας “Μύρισε» φθινόπωρο- Ποτέ αλλάζει ο καιρός στην Κορινθία

“Μύρισε» φθινόπωρο- Ποτέ αλλάζει ο καιρός στην Κορινθία

Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ, την Τετάρτη, στα δυτικά αναμένονται βροχές και σποραδικές καταιγίδες, πιθανώς ισχυρές αρχικά στο βόρειο και το βράδυ σε όλο το Ιόνιο. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, όμως στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες υπάρχει πιθανότητα τοπικών όμβρων. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί-βορειοδυτικοί στα ανατολικά και τα νότια πελάγη, 4 με 6 μποφόρ, ενώ στην υπόλοιπη χώρα θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ, στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Θα πνέουν νοτιοδυτικοί άνεμοι, 3 με 4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 18 έως 29 βαθμούς Κελσίου. Στην Θεσσαλονίκη αναμένονται αραιές νεφώσεις, κατά περιόδους πιο πυκνές. Θα πνέουν αρχικά ασθενείς άνεμοι και βαθμιαία νότιοι-νοτιοανατολικοί, 3 με 4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 17 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θράκη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Στην Μακεδονία αναμένονται αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές, με τοπικές βροχές μετά το μεσημέρι στα δυτικά. Θα πνέουν αρχικά ασθενείς άνεμοι, βαθμιαία από νότιες διευθύνσεις, 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 29 βαθμούς Κελσίου (σημ: στη δυτική Μακεδονία, 3-4 βαθμούς χαμηλότερα).

Στην δυτική Πελοπόννησο αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές κατά διαστήματα και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Στο Ιόνιο, στην Ήπειρο και στην δυτική Στερεά αναμένονται νεφώσεις, με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, πιθανώς κατά τόπους ισχυρές αρχικά στο βόρειο και το βράδυ σε όλο το Ιόνιο. Θα πνέουν άνεμοι από νότιες διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ, στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 16 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται λίγες νεφώσεις, που βαθμιαία θα αυξηθούν, με πιθανότητα πρόσκαιρων όμβρων στη Θεσσαλία, την κεντρική Στερεά και την Πελοπόννησο κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Θα πνέουν άνεμοι νότιοι-νοτιοδυτικοί, 3 με 4 μποφόρ, βαθμιαία τοπικά 5 μποφόρ. Στα νότια θα πνέουν δυτικοί-νοτιοδυτικοί άνεμοι, με την ίδια ένταση. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 15 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Πέμπτη

Για την Πέμπτη, στα δυτικά προβλέπονται νεφώσεις, με τοπικές βροχές και καταιγίδες που από το απόγευμα βαθμιαία θα εξασθενήσουν και τις βραδινές ώρες θα σταματήσουν. Στις υπόλοιπες περιοχές αναμένονται λίγες νεφώσεις, που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν σποραδικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες στα ηπειρωτικά και την Κρήτη. Η ορατότητα τις βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη, κυρίως στα δυτικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια μεταβλητοί, 3 με 4 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις, 4 με 5 μποφόρ, στα νότια πελάγη τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.