Αρχική Eπικαιρότητα Σήμερα γιορτάζουν η Αγία Σοφία και οι κόρες της Πίστη, Ελπίδα και...

Σήμερα γιορτάζουν η Αγία Σοφία και οι κόρες της Πίστη, Ελπίδα και Αγάπη

Σήμερα η εκκλησία τιμά την Αγία Σοφία και τις τρεις κόρες της, τις Πίστη, Ελπίδα και Αγάπη που έζησαν και μαρτύρησαν στα χρόνια του αυτοκράτορα Αδριανού (117 – 138 μ.Χ.). Η Αγία Σοφία, μια τίμια και θεοσεβής γυναίκα, χήρεψε γρήγορα και μετακόμισε στην Ρώμη με τις τρεις κόρες της. Εκεί, καταγγέλθηκαν και οι τέσσερις ως φημισμένες χριστιανές και ο αυτοκράτορας διέταξε να τις συλλάβουν.

Πίστη

Αφού απομόνωσαν τη μητέρα, άρχισαν να ανακρίνουν τις κόρες. Πρώτη παρουσιάστηκε στο βασιλιά η δωδεκάχρονη Πίστη. Με δελεαστικούς λόγους ο Ανδριανός προσπάθησε να πείσει την Πίστη να αρνηθεί το Χριστό και θα της χορηγούσε τα πάντα, για να ζήσει ευτυχισμένη ζωή, αλλά αντιμετώπισε το άκαμπτο φρόνημα της νεαρής. Τα λόγια της Αγίας Γραφής αποτέλεσαν τη δυναμική απάντηση της Πίστης: «ζω εμπνεόμενη από την πίστη μου στον Χριστό, που με αγάπησε και έδωσε τον εαυτό Του για τη σωτηρία μου». Τότε, μετά από βασανιστήρια, την αποκεφάλισαν.

Ελπίδα

Επίσης με τα λόγια της Αγίας Γραφής απάντησε και η δεκάχρονη Ελπίδα, όταν τη ρώτησαν αν αξίζει να υποβληθεί σε τέτοια βασανιστήρια: «ναι, διότι έχουμε στηρίξει τις ελπίδες μας στον ζωντανό Θεό, που είναι σωτήρ όλων των ανθρώπων, και ιδιαίτερα των πιστών». Αμέσως, αποκεφαλίστηκε.

Αγάπη

Αλλά δεν υστέρησε σε δυναμισμό ούτε η απάντηση της εννιάχρονης Αγάπης. Είπε ότι η ύπαρξή της είναι στραμμένη «εις την αγάπην του Θεού και εις την υπομονή του Χριστού». Έτσι, την αποκεφάλισαν και αυτή.

Σοφία

Περήφανη για τα παιδιά της, η Σοφία ενταφίασε με τιμές τις κόρες της και παρέμεινε για τρεις μέρες στους τάφους τους, παρακαλώντας το Θεό να την πάρει κοντά του.

Ο Θεός τότε, άκουσε την προσευχή της και η Σοφία παρέδωσε το πνεύμα της δίπλα στους τάφους των θυγατέρων της.

Προηγούμενο άρθροΔωρεάν μάσκες μοιράζει η Sirina φτιαγμένες από… εσώρουχα πρωταγωνιστριών
Επόμενο άρθροΕπείγουσα Ανακοίνωση! Κλειστά τα σχολεία στο Δήμο Άργους – Μυκηνών αύριο Παρασκευή 18/9