Αρχική Χωρίς κατηγορία Στον Ι. Ναό Αγίου Βλασίου Ξυλοκάστρου λειτούργησε χθες ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορίνθου...

Στον Ι. Ναό Αγίου Βλασίου Ξυλοκάστρου λειτούργησε χθες ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος

Στον Ι. Ναό Αγίου Βλασίου Ξυλοκάστρου λειτούργησε την Κυριακή, 7 Σεπτεμβρίου 2020, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος πλαισιούμενος από τους συνοδούς του Κληρικούς και τον Εφημέριο του Ι. Ναού Αιδεσ. π. Ευάγγελο Βαλιμήτη.
Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος ανέλυσε την Αποστολική περικοπή της Κυριακής τονίζοντας ότι ο Απόστολος των Εθνών Παύλος, απ’ όπου κι αν βρισκόταν, έστελνε τις επιστολές του στις κατά τόπους Εκκλησίες, που ο ίδιος είχε ιδρύσει, προκειμένου οι Χριστιανοί να βαδίζουν πάντοτε τον σωστό δρόμο προς την σωτηρία της ψυχής τους και όχι προς την απώλεια αυτής. Κατά τον ίδιο τρόπο και ο Ποιμενάρχης μας, ως διάδοχος του Απόστολου Παύλου, οφείλει να πράττει το ίδιο και να καθοδηγεί το εμπεπιστευμένο Ποίμνιό του στην σωτηρία. Για αυτό τον λόγο ο Σεβασμιώτατος έκρουσε τον κώδωνα του κίνδυνου προς άπαντες, προκειμένου να προφυλαχθούν από το εσχάτως συχνά παρατηρούμενο φαινόμενο, καθηρημένοι ψευδο-ιερείς να «τελούν» τα Ι. Μυστήρια σε κοσμικά κέντρα ή ακόμα και μπροστά στη θάλασσα (!) μόνο και μόνο για το «θεαθήναι», με άμεσο όμως αποτέλεσμα οι «νεόνυμφοι» να παραμένουν ανύπαντροι και τα μωρά αβάπτιστα αποστερούμενοι την Χάρι του Θεού, καθώς τα Ι. Μυστήρια, χωρίς τους κανονικώς Χειροτονημένους από την Εκκλησία του Χριστού ιερείς μεταβάλλονται δυστυχώς σε θεατρικά δρώμενα. Ολοκληρώνοντας προέτρεψε τους Πιστούς να μην παρασύρονται από αυτές τις «πρωτότυπες» κοσμικότητες, που γίνονται «της μόδας», εμπιστευόμενοι «ξένους» ψευδο-ιερείς αλλά να εμπιστεύονται και να ζητούν την ευλογία και την Χάρι του Αγίου Θεού από τον Επίσκοπο και τους Ιερείς μας!
Στην ορεινή Κορινθία και το χωριό Γκούρα μετέβη ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κεγχρεών κ. Αγάπιος προκειμένου να τελέσει την Θ. Λειτουργία στον Ι. Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών. Στον λόγο του προς τους ευσεβείς Πιστούς ο Θεοφιλέστατος ανέλυσε την Ευαγγελική περικοπή τονίζοντας ότι, δυστυχώς οι Χριστιανοί αμελούν τα της σωτηρίας της ψυχής τους, θεωρώντας ότι έχουν καιρό γι’ αυτό στα ύστερα του βίου τους. Το μόνο όμως σίγουρο στην ζωή είναι ο θάνατος και όταν ο θάνατος έλθει ο Κύριος θα ζητήσει από εμάς τους καρπούς των αγώνων μας. Ολοκληρώνοντας ο άγιος Κεγχρεών, αφού μετέφερε τις ευλογίες του σεπτού Ποιμενάρχου μας κ. Διονυσίου, προέτρεψε τους Πιστούς να προσευχηθούν, ώστε ο Αρχιστράτηγος Μιχαήλ προστάτης του χωριού τους, που εόρταζε, ή ο φύλακας Άγγελός μας να μας αφυπνίσει, ώστε να εργαζόμαστε τις εντολές του Θεού και να καρποφορούμε τους καρπούς των, τις αρετές, που μας εισάγουν στον Παράδεισο.
Την ίδια ημέρα και στην Ι. Μονή Αγίου Αθανασίου Πουλίτσας λειτούργησε ο Ιεροκήρυξ π. Άνθιμος Παπαλεξόπουλος, ο οποίος στο κήρυγμα του αναφέρθηκε στην Ευαγγελική περικοπή των κακών γεωργών. Τόνισε ότι ο καθένας απ’ εμάς είναι ένα αμπέλι, όπως και η ψυχή μας είναι ένα αμπέλι προς καλλιέργειαν. Καλλιεργούμεθα μέσα στην Εκκλησία και ευχόμεθα υπέρ των καρποφορούντων και καλλιεργούντων εν ταις αγίαις του Θεού Εκκλησίαις. Ολοκληρώνοντας προέτρεψε τους παρισταμένους να φροντίσουν κι αυτοί το «αμπέλι» τους, καθώς όσα είπε στους κακούς καλλιεργητές ο Χριστός ισχύουν και για εμάς και μετέφερε τις ευλογίες και τις ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας.