Αρχική Eπικαιρότητα Συγκλονιστική διάσωση 25χρονου από ναυαγοσώστη – Βούτηξε με 7 μποφόρ και του...

Συγκλονιστική διάσωση 25χρονου από ναυαγοσώστη – Βούτηξε με 7 μποφόρ και του έσωσε τη ζωή (video)

Χάρη στη γενναιότητα ενός νεαρού αλλά και στην εκπαίδευσή του, δεν χάθηκε μια ζωή

Συγκλονιστικές στιγμές έζησαν όχι για μία και δύο, αλλά για συνολικά έξι ώρες, ένας 25χρονος που έκανε το λάθος να βουτήξει στην παραλία του Μύρτου στην Κεφαλλονιά με τους ανέμους να φτάνουν τα 7 μποφόρ σε ένταση και ο ναυαγοσώστης που ρίσκαρε τη ζωή του για να τον σώσει.

Ο Πατρινός ναυαγοσώστης Ηλίας Παπαγεωργόπουλος μοιράστηκε μερικές από τις σκέψεις στο tempo24.news την ώρα που βούτηξε στον “μανιασμένο” από τα 7 μποφόρ Μύρτο για να σώσει τον νεαρό.

Ο Ηλίας μίλησε για τον κίνδυνο να χτυπήσουν στα βράχια, μα πάνω απ’ όλα, όπως είπε, την εμπιστοσύνη που είχε στην ομάδα του στην ακτή, ότι θα κάνει ότι μπορεί για να σωθούν οι δύο νέοι.

Σύμφωνα με το temponews.gr, το απόγευμα της Παρασκευής, με τα κύματα “βουνά”, ένας 25χρονος αποφάσισε να βουτήξει και να φτάσει μέχρι τις δύο πλευστικές συσκευές που έχει τοποθετήσει 60 μέτρα από την ακτή η διασωστική ομάδα της marine rescue patras. Δεν πέρασαν λίγα λεπτά και ο νεαρός δεν μπορούσε πλέον να τα βάλει με τα τεράστια κύματα, φωνάζοντας και καλώντας σε βοήθεια.

Ο Ηλίας Παπαγεωργόπουλος, χωρίς δεύτερη σκέψη πέφτει μέσα. Ήθελε να φτάσει στον νεαρό για να μπορεί να τον ηρεμήσει. Δυστυχώς η μανία της θάλασσας δεν του επέτρεψε να τον οδηγήσει στην ακτή. Επέλεξε λοιπόν να τον ηρεμήσει, μιλώντας του ακόμα και για… τα ποδοσφαιρικά.

Ο εφιάλτης των δύο νεαρών μέσα στη νύχτα και τα τεράστια κύματα, κράτησε περίπου έξι ώρες και έληξε όταν ένα ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού, έφτασε από τον Πειραιά στον Μύρτο και τους λύτρωσε.

«Είχα πάει σπίτι μου μετά τη λήξη της βάρδιας μας, μέχρι που κατά τις 8μμ με ενημέρωσε η ομάδα ότι κινδυνεύει ένας νεαρός στον Μύρτο. Αμέσως, πήγαμε όλοι μαζί στο σημείο καταστρώνοντας το σχέδιο διάσωσης. Όμως, βλέπαμε ότι ο νεαρός παρόλο που είχε πιαστεί από τις πλευστικές συσκευές μας, άρχισε να πανικοβάλλεται και να μη μπορεί να διαχειριστεί την κατάσταση. Από την άλλη, ήταν απαγορευτικό να μπει το σκάφος μας μέσα λόγω των 7 μποφόρ. Αμέσως, βούτηξα μέσα κι έφτασα κοντά του.

Ήξερα, ότι η ομάδα μου, θα κάνει τα πάντα για να μας σώσει. Ήμουν σίγουρος, ότι από την ακτή θα είχα τη βοήθεια που πρέπει. Είμαστε άρτια εκπαιδευμένοι και προετοιμασμένοι. Η ομάδα μου, με πολύ μεγάλη δυσκολία λόγω των κυμάτων, μας έστειλε ένα σκοινί το οποίο μας έσωσε να μη χτυπήσουμε στα βράχια… Οι πλευστικές συσκευές πλέον δεν άντεχαν τόσες ώρες και μας πήγαινε προς τα βράχια… Το σκοινί που μας πέταξαν οι διασώστες συνάδελφοι από την ακτή, λειτούργησε σαν άγκυρα.


Ο νεαρός δεν αισθανόταν καλά. Έπρεπε να το διαχειριστώ. Σκέφτηκα λοιπόν να του μιλάω για πολλά πράγματα. Μέχρι που η κουβέντα πήγε στον Ολυμπιακό. Η κατάσταση δυσκόλευε. Ο νεαρός έπαθε ναυτία. Ο θόρυβος των κυμάτων δεν μας άφηνε να ακούμε τίποτα… Μέχρι που μετά από έξι ώρες είδαμε στον ουρανό το ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού».

Μέσα στις σκέψεις του νεαρού ναυαγοσώστη που έπρεπε να σώσει και να σωθεί, ήταν «Θεέ μου μη μου δώσεις αυτό που δεν μπορώ να αντέξω… Αυτό σκέφτηκα κοιτώντας τον ουρανό… Και τότε είδα τα φώτα του ελικοπτέρου… Λύτρωση. Ευτυχώς όλα καλά για το παιδί και για μένα. Θα το ξανάκανα. Αυτή είναι η δουλειά μας. Γι αυτό έχουμε εκπαιδευτεί. Για να σώζουμε ανθρώπους…».

Πηγή: tempo24.gr