Αρχική Eπικαιρότητα Καλεσμένος σε γάμο.. στα Χανιά κόλλησε άλλους έξι

Καλεσμένος σε γάμο.. στα Χανιά κόλλησε άλλους έξι

Συναγερμό έχει προκαλέσει στον ΕΟΔΥ στα Χανιά ένας γάμος που πραγματοποιήθηκε πριν από περίπου δύο εβδομάδες και αποτέλεσε cluster μετάδοσης του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ένας καλεσμένος, χωρίς να είναι γνωστό αν είχε εμφανίσει συμπτώματα του ιού, μετέδωσε την ασθένεια σε τουλάχιστον 6 ακόμη άτομα στην κοινωνική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε σε ορεινό χωριό στην Τοπική Κοινότητα Στύλου του Δήμου Αποκορώνου.

Ωστόσο, όπως επισημαίνουν φορείς από την τοπική κοινότητα, κανείς από το χωριό ή την γύρω περιοχή δεν έχει κολλήσει τον ιό, αφού τα εν λόγω κρούσματα είναι κάτοικοι Χανίων, ενώ στο τραπέζι του γάμου δεν βρίσκονταν περισσότερα από 70 άτομα.

Ανάμεσα σε αυτούς που κόλλησαν τον ιό ήταν και στενός συγγενής του ζευγαριού, ο οποίος διασωληνώθηκε στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου (δείτε ΕΔΩ), αφού ενώ βρισκόταν στην κλινική covid του Νοσοκομείου Χανίων, η κατάστασή του παρουσίασε επιδείνωση.

Η κατάστασή του, ωστόσο, πλέον είναι σταθερή και όχι τόσο κρίσιμη, με αποτέλεσμα να αποσωληνωθεί και να νοσηλεύεται στην Μονάδα Αντιμετώπισης Κορονοϊού του νοσοκομείου.

Πηγή: zarpanews.gr