Αρχική Eπικαιρότητα Σ. Τσιόδρας: Τι είπε για την απουσία του από τις ενημερώσεις

Σ. Τσιόδρας: Τι είπε για την απουσία του από τις ενημερώσεις

Ιδιαίτερη αναφορά στην απουσία του από τις ενημερώσεις το τελευταίο διάστημα, έκανε ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας, κατά τη σημερινή ενημέρωση για την εξέλιξη της πανδημίας κορωνοϊούστη χώρα μας.

«Όπως θα έχετε δει τον τελευταίο καιρό έχω κρατήσει μία απόσταση από τις δημόσιες εμφανίσεις. Όχι επειδή δεν ενδιαφέρομαι για την ενημέρωσή σας. Έχουμε επικεντρωθεί με την ομάδα των επιστημόνων της επιτροπής μας στη βαθύτερη ανάλυση των στοιχείων, των επιστημονικών δεδομένων για την πορεία του ιού, στις νεότερες εξελίξεις που αφορούν τη θεραπευτική και τα εμβόλια, με αδιάκοπη καθημερινή και πολύωρη εργασία», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όπως εξήγησε ο κ. Τσιόδρας, «ειδικές υποομάδες της επιτροπής μας ανανέωσαν τα κριτήρια για τα τεστ, για τις θεραπευτικές οδηγίες, οι οποίες περιλαμβάνουν φάρμακα όπως η ρεμστεμιβίρη και η δεξαμεθαζόνη, επεξεργαζόμαστε τα καλύτερα δυνατά επιδημιολογικά δεδομένα για την παρακολούθηση της νόσου, τον συντονισμό της παρουσίασης της πληροφορίας και τη συνεχή εκτίμηση κινδύνου σε συνεργασία με το υπουργείο Πολιτικής Προστασίας και τον υφυπουργό, με τον ΕΟΔΥ και άλλους φορείς».

«Επίσης, σε συνεργασία με την Εθνική Επιτροπή Εμβολίων, μέλη της επιτροπής λοιμωξιολόγων συμμετέχουν με διαφάνεια στις συζητήσεις που αφορούν τα εμβόλια που είναι σε κλινικές δοκιμές», συνέχισε και πρόσθεσε:

«Έτσι, άλλοι συνάδελφοι από την Επιτροπή αναλαμβάνουν κατά καιρούς τον ρόλο της ενημέρωσής σας ώστε όλη η δουλειά να συνεχίζεται αδιάλειπτα με κοινό γνώμονα τη σωστή πληροφόρηση βασισμένη στη γνωστή, επιστημονική αλήθεια. Ούτε εγκαταλείψαμε την προσπάθεια, ούτε φυσικά εσάς».

«Όποτε κρίνεται απαραίτητο θα εμφανίζομαι και εγώ», κατέληξε.

Προηγούμενο άρθροΘύμα τροχαίου αναπληρώτρια εκπαιδευτικός που πήγαινε στο Άργος να αναλάβει υπηρεσία
Επόμενο άρθροΤΡΑΓΩΔΙΑ: Άνδρας έπεσε από το μπαλκόνι τρίτου ορόφου