Αρχική Eπικαιρότητα Μάσκες με θέμα την αρχαία Ελλάδα από το υπουργείο Πολιτισμού

Μάσκες με θέμα την αρχαία Ελλάδα από το υπουργείο Πολιτισμού

Υφασμάτινες μάσκες για τον κορονοϊό, διακοσμημένες με σχέδια από τον αρχαιοελληνικό πολιτισμό, παρήγγειλε το Ταμείο Αρχαιολογικών Πόρων (ΤΑΠ), λαμβάνοντας υπόψη ότι η χρήση της προστατευτικής μάσκας αποτελεί πλέον αναγκαιότητα για τους πολίτες, ως βασικό μέσο ατομικής και συλλογικής προστασίας ενάντια στον κορονοϊό.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, «τα νέα δεδομένα που έχει επιβάλει η πανδημία της Covid-19, έφεραν στην καθημερινότητά μας τις μάσκες προστασίας. Κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα για πόσο καιρό ακόμη θα χρειαστεί να κυκλοφορούμε φορώντας τις. Όμως, δεν είναι απαραίτητο η μάσκα να παραπέμπει σε κλινική εικόνα», αναφέρει η ανακοίνωση.

«Οι μάσκες, οι οποίες είναι υψηλών ποιοτικών προδιαγραφών και αισθητικής, διατίθενται από τα πωλητήρια του ΤΑΠ στο κοινό που επισκέπτεται τους Αρχαιολογικούς Χώρους και τα Αρχαιολογικά Μουσεία της χώρας. Η τιμή πώλησης είναι 5 ευρώ, ενώ από τις πρώτες ημέρες που άρχισαν να διατίθενται από τα πωλητήρια του ΤΑΠ, οι μάσκες είναι από τα πλέον ευπώλητα αντικείμενα» υπογραμμίζει η το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Αναλυτικά τα σχέδια στις μάσκες
Σχέδιο εμπνευσμένο από ζωόμορφα ειδώλια-αναθήματα 8ος-7ος αιώνας π.Χ. (Αρχαιολογικό Μουσείο Ολυμπίας).