Αρχική Eπικαιρότητα Έβγαλε τα ράσα ο κληρικός της Αρχιεπισκοπής Αθηνών Ανδρέας Κονάνος!

Έβγαλε τα ράσα ο κληρικός της Αρχιεπισκοπής Αθηνών Ανδρέας Κονάνος!

Ενας από τους πιο γνωστούς κληρικούς της Αρχιεπισκοπής, με δημόσιο λόγο, παρεμβάσεις, συγγραφικό έργο και ένα διαδραστικό προφίλ στο Facebook, ο Ανδρέας Κονάνος που υπηρετούσε σε ναό στην Αγία Παρασκευή, αποσχηματίστηκε και επέστρεψε στις τάξεις των λαϊκών.

Ο Ανδρέας Κονάνος, ο οποίος πρόσφατα είχε εκδώσει και το βιβλίο με τίτλο «Ζακέτα να πάρεις!» με παιδαγωγικές συμβουλές, χθες Δευτέρα με ένα μήνυμά του στο Facebook, το οποίο συνόδευσε με φωτογραφία στην οποία δεν φοράει πια ράσο, ανακοίνωσε ότι υπέβαλε την παραίτησή του.

«Σήμερα, 24/8/20, υπέβαλα στην ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών την παραίτησή μου από τις τάξεις του Κλήρου, και έγινα πάλι ένας απλός πολίτης αυτού του κόσμου. Πλέον, είμαι «σκέτο», ο Ανδρέας Κονάνος.

Οι λόγοι της αποχώρησής μου είναι αρκετοί και δεν θα αναλυθούν σήμερα εδώ. Με το κείμενο αυτό θέλω να κάνω μόνο δύο πράγματα: Α. Να σε ενημερώσω για την αλλαγή αυτή στη ζωή μου και Β. Να εξηγήσω τον τρόπο που θα δραστηριοποιούμαι από εδώ και πέρα. Και μόνο αυτό.

Μετά από 20 χρόνια ιερατικής ζωής, σήμερα αποχωρίζομαι τα ράσα. Σε καμία περίπτωση όμως δεν «τα πετάω» με περιφρόνηση και αποστροφή! Τα φιλώ και τα ευγνωμονώ, διότι για 2 δεκαετίες μου έδωσαν την ευκαιρία να κάνω «πατρίδα» μου όλη τη Γη, να ζήσω καταπληκτικές θεανθρώπινες στιγμές και να γνωρίσω ωραίους ανθρώπους σε όλα τα μέρη του κόσμου.

Και τώρα, προχωράω παρακάτω.

«Φεύγω» από κληρικός. Μα η καρδιά μου, η ουσία και ο πυρήνας μου, παραμένουν μαζί σου, αμετακίνητα. Αυτά δεν θα αλλάξουν ποτέ, παρόλο που η μορφή και η εμφάνισή μου θα είναι πλέον αλλιώς» έγραψε μεταξύ πολλών άλλων.

Το μήνυμα είχε ως το πρωί της Τρίτης 57.000 likes και 2,7 χιλιάδες κοινοποιήσεις.