Αρχική Eπικαιρότητα Και επίσημα νέα παράταση στις φορολογικές υποχρεώσεις έως τον Απρίλιο του 2021

Και επίσημα νέα παράταση στις φορολογικές υποχρεώσεις έως τον Απρίλιο του 2021

Θα γίνει προσπάθεια μείωσης φόρων τόνισε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας μιλώντας σε εκπομπή του OPEN. Παράλληλα, ανακοίνωσε νέα παράταση στις φορολογικές υποχρεώσεις έως τον Απρίλιο του 2021

Επιπλέον, δήλωσε ότι τον Σεπτέμβριο θα ανακοινωθεί η 3η φάση της επιστρεπτέας προκαταβολής και ότι οι αναστολές στις καταβολές παρατείνονται μέχρι την 1η Απριλίου.

Ο υπουργός Οικονομικών ανέφερε ότι εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού είναι δύσκολο να χαραχτούν οικονομικές πολιτικές που θα έχουν χαρακτήρα μονιμότητας και δεν γνωρίζουμε ποια μέτρα θα παρθούν σε ευρωπαϊκό επίπεδο για τη στήριξη εργαζομένων και επιχειρήσεων.

Για τις οικονομικές πολιτικές κατά τους εναπομείναντες μήνες του 2020 ανέφερε ότι στόχος είναι να τονιστεί η ρευστότητα στην πραγματική οικονομία. Συγκεκριμένα:

Μέσα στον Σεπτέμβριο θα ανακοινωθεί η τρίτη φάση της επιστρεπτέας προκαταβολής που θα περιλαμβάνει και τον Αύγουστο και θα περιλαμβάνει και επιχειρήσεις χωρίς ταμειακή μηχανή που δραστηριοποιούνται στον τουριστικό κλάδο. Θα είναι συνολικά πάνω από 1 δισ. ευρώ.

Αναστολές φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων: Δεν θα καταβληθούν στο τέλος του έτους αλλά μετά το πρώτο τρίμηνο του 2021. Δηλαδή αναστέλλονται έως και την 1η Απριλίου 2021. Θα καταβληθούν σε 12 άτοκες δόσεις ή 24 δόσεις με επιτόκιο 2,5%
Συντάξεις: σε συνεργασία με το υπουργείο Εργασίας θα δοθούν τα αναδρομικά των συντάξεων το συντομότερο δυνατόν στους συνταξιούχους.

Τραπεζικό σύστημα και δάνεια: Έχουν ήδη εκταμιευθεί δάνεια σε 11,500 επιχειρήσεις μέσω ΤΕΠΙΧ και άλλα 4,000 δάνεια μέσω του εγγυοδοτικού μηχανισμού
Υπάρχουν και άλλα μέτρα που πιθανότατα θα επεκταθούν όπως τα επιδόματα ανεργίας, το πρόγραμμα «Συν-Εργασία» και οι αναστολές.
Επίσης ο υπουργός Οικονομικών μίλησε:

Για το αν εξετάζεται μείωση ενοικίων εξαιτίας της πανδημίας: Εξετάζουμε πολλούς τρόπους για να λύσουν το πρόβλημα, υπάρχουν σκέψεις για

Επέκταση, σε κλάδους που είχαν μεγαλύτερο πλήγμα
Εθελοντική συμφωνία μεταξύ ιδιοκτήτη και ενοικιαστή που θα ωφελήσει και τους δύο

Προηγούμενο άρθροΒρετανία: Υποχρεωτική η μάσκα σε μαθητές της Αγγλίας
Επόμενο άρθροKλειστό για 10 ημέρες το COCOON λόγω υπέρβασης της στάθμης του ήχου κατά 16DB (φωτο)