Αρχική Eπικαιρότητα Σχολεία: Ξανά στο τραπέζι το πότε θα ανοίξουν – Ποια ημερομηνία εξετάζεται

Σχολεία: Ξανά στο τραπέζι το πότε θα ανοίξουν – Ποια ημερομηνία εξετάζεται

Υπαρκτό είναι το ενδεχόμενο να μην ανοίξουν τα σχολεία στις 7 Σεπτεμβρίου, όπως ήδη έχει ανακοινωθεί αλλά, μία εβδομάδα αργότερα, μετά και την ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων που παρατηρείται το τελευταίο διάστημα στη χώρα μας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ενώ ήταν σίγουρο ότι το πρώτο κουδούνι θα ακουστεί στις 7 Σεπτεμβρίου, εντούτοις, εξαιτίας του ότι το επιδημιολογικό φορτίο στη χώρα μας είναι αυτή τη στιγμή μεγάλο, εξετάζεται το άνοιγμα των σχολείων να γίνει μία εβδομάδα μετά και συγκεκριμένα στις 14 Σεπτεμβρίου.

Επί του παρόντος, η πρόταση που συζητείται είναι τα σχολεία να ανοίξουν μια εβδομάδα αργότερα από την ημερομηνία που έχει ανακοινωθεί. Που σημαίνει ότι το πρώτο κουδούνι της χρονιάς θα ηχήσει στις 14 Σεπτεμβρίου και όχι στις 7 όπως είχα αρχικά ανακοινωθεί.

Το υπουργείο Παιδείας προετοιμάζει την επιστροφή στα θρανία εν καιρώ κορωνοϊού
Ο αυξημένος αριθμός κρουσμάτων στην Ελλάδα έχει κινητοποιήσει τις αρχές της χώρας και δεν θα μπορούσε να λείπει από τον γενικότερο σχεδιασμό αντιμετώπισης της πανδημίας το υπουργείο Παιδείας. Ήδη, την περασμένη εβδομάδα, πραγματοποιήθηκαν δύο συσκέψεις της ηγεσίας του υπουργείου με τα μέλη της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού COVID-19 και τη Δευτέρα αναμένονται οι ανακοινώσεις με τις λεπτομέρειες για το πώς θα λειτουργήσουν όλες τις εκπαιδευτικές δομές που εποπτεύει το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων.