Αρχική Ν. Αχαΐας Καλάβρυτα, ιδανική επιλογή για διακοπές στη φύση

Καλάβρυτα, ιδανική επιλογή για διακοπές στη φύση

Η γραφική κωμόπολη στην Ορεινή Αχαΐα, σε απόσταση 189 χλμ. από την Αθήνα, προσφέρεται για μονοήμερη, και όχι μόνο, εκδρομή από την πρωτεύουσα της χώρας. Χτισμένα σε υψόμετρο 756 μέτρων, κάτω από τη «σκιά» του Χελμού, τα Καλάβρυτα θα γίνουν το ιδανικό ορμητήριό σας για φυσιολατρικές εξορμήσεις.

Βόλτα στην πλακοστρωμένη 25ης Μαρτίου, χάζι στα μαγαζιά με τα τοπικά προϊόντα, χουχούλιασμα στα cozy cafes και φαγητό στις παραδοσιακές ταβέρνες, συγκαταλέγονται στα must dos κατά τη διαμονή σας εδώ.

Αξιοθέατα που πρέπει να επισκεφτείτε είναι το Δημοτικό Μουσείο Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος, το Αρχοντικό της Παλαιολογίνας και η Ιερά Μονή Αγίας Λαύρας (5 χλμ. νοτιοδυτικά των Καλαβρύτων).

Οι εξορμήσεις δεν λείπουν από το πρόγραμμα, καθώς το φαράγγι του Βουραΐκού με το φημισμένο οδοντωτό σιδηρόδρομο και το περίφημο Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων ενδείκνυνται για περιπέτειες στη φύση.

Σημείο αναφοράς για την περιοχή και το ιστορικό μοναστήρι των Καλαβρύτων, αφιερωμένο στην Κοίμηση της Θεοτόκου. Λαξευμένο στο άνοιγμα ενός μεγάλου φυσικού σπηλαίου στο Χελμό, σε υψόμετρο 900 μέτρων πάνω από τη χαράδρα του Βουραϊκού, η εικόνα του ενσωματώνεται πλήρως στο τραχύ τοπίο ολόγυρά του, αιχμαλωτίζοντας το βλέμμα του επισκέπτη, ενώ η επιβλητικότητά του προκαλεί δέος από την πρώτη κιόλας ματιά.

Προηγούμενο άρθροΠώς θα ενθαρρυνθούν οι μαθητές να φορέσουν τη μάσκα στο σχολείο;
Επόμενο άρθροH νέα Σελήνη του Αυγούστου και πως επηρεάζει τα ζώδια