Αρχική Ν. Αργολίδος Ναυαγοσώστες έσωσαν 12χρονη και 65χρονη σε Νέα Κίο και Άστρος

Ναυαγοσώστες έσωσαν 12χρονη και 65χρονη σε Νέα Κίο και Άστρος

Η ομάδα της Ναυαγοσωστικής Ακαδημίας Πελοποννήσου πραγματοποίησε δύο διασώσεις την Παρασκευή 14 και την Κυριακή 16 Αυγούστου στην Αργολίδα και την Αρκαδία.

Η πρώτη διάσωση έλαβε χώρα στην παραλία Ατσίγγανος στο Παρ. Άστρος της Αρκαδίας την Παρασκευή 14/8 και ώρα 5:00 μ.μ., όταν μια 12χρονη παρασύρθηκε με το φουσκωτό της παιχνίδι λόγω ανέμου σε απόσταση 30 μέτρων περίπου από την ακτή.

Ο πατέρας του κοριτσιού προσπάθησε να το βοηθήσει, αλλά το παιδί πανικοβλήθηκε καθώς δεν γνώριζε να κολυμπάει και χρησιμοποίησε τον πατέρα ως «σανίδα σωτηρίας» με αποτέλεσμα να τον βυθίζει μέσα στο νερό.

Ύστερα από την έγκαιρη παρέμβαση του ναυαγοσώστη Σπύρου Χαρίτου το παιδί απομακρύνθηκε από το νερό με ασφάλεια.

Η δεύτερη διάσωση πραγματοποιήθηκε στην Νέα Κίο Αργολίδας την Κυριακή 16/8 στις 10.15 π.μ., όταν γυναίκα 65 ετών αισθάνθηκε δυσφορία εντός του θαλάσσιου χώρου και φιλικό της πρόσωπο που κολυμπούσε πλησίον της κάλεσε σε βοήθεια.

Το συμβάν αντιλήφθηκε άμεσα ο ναυαγοσώστης Δημήτρης Κριμπένης, ο οποίος οδήγησε την 65χρονη στην ακτή και παρείχε τις πρώτες βοήθειες.

parapolitikaargolida.gr

Προηγούμενο άρθρο3 νέα κρούσματα στην Κορινθία, 1 στην Μεσσηνία καταγράφονται στην Περιφέρεια Πελοποννήσου
Επόμενο άρθροΣύψας : Aυτά είναι τα πέντε μέτρα που θα εφαρμοστούν στα σχολεία. Τα παιδιά δεν μπορούν να μείνουν χωρίς παιδεία