Αρχική Eπικαιρότητα Ν.Χαρδαλιάς: Δεν αποκρύπτονται κρούσματα – Εξαρση παγκοσμίως

Ν.Χαρδαλιάς: Δεν αποκρύπτονται κρούσματα – Εξαρση παγκοσμίως

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς ενημερώνει ζωντανά για τα επιχειρησιακά θέματα αντιμετώπισης της πανδημίας του κορονοϊού.

Προέχει η καλή τήρηση των μέτρων τόνισε ο Βασίλης Κοντοζαμάνης. Άλλωστε, από την αρχή προετοιμαζόμασταν για το χειρότερο σενάριο.

Σε ό,τι αφορά το ανθρώπινο προσωπικό, το ενισχύσαμε. Από τον Μάρτιο έως σήμερα έχουν ολοκληρωθεί περισσότερες από 6.000 προσκλήσεις υγιειονομικών, ενώ δρομολογούνται κι άλλες. 1.000 και πλέον μόνιμοι γιατροί τις επόμενες μέρες. Νέα προκήρυξη 400 θέσεων έρχεται το Σεπτέμβριο, εκ των οποίων οι μισές αφορούν τις ΜΕΘ.

Παραλάβαμε 557 ΜΕΘ και έχουμε 901 λειτουργικές και μέχρι το τέλος του 2020 θα έχουμε φτάσει τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, είπε ο ίδιος.

Δεν αποκρύπονται κρούσματα
Η Ελλάδα θα λάβει τμηματικά 3 εκατ. δόσεις του εμβολίου που αναπτύσσει το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης σε συνεργασία με την AstraZeneca, εάν όλα πάντε καλά μέχρι το τέλος του έτους.

Ψευδώς αναφέρουν δημοσίευματα ότι αποκρύπτονται κρούσματα, τόνισε ο κ. Κοντοζαμάνης. Κανείς δεν μπορεί να κάνεις εικασίες, να διστρεβλώνει την είκονα.

Χαρδαλιάς: Έξαρση κρουσμάτων παγκοσμίως
Παρατηρούμε έξαρση θανάτων και κρουσμάτων παγκοσμίως, είπε ο Νίκος Χαρδαλιάς. Αν δεν τηρήσουμε τους κανόνες μπορεί να πράγματα να πάρουν διαφορετική τροπή. Όπου χρειαστεί οριζόντια μέτρα λαμβάνονται και θα λαμβάνονται.

Σε ό,τι αφορά την Πάρο, σημείωσε ότι η μη ανακοίνωση αριθμού κρουσμάτων ανά νησί αποτελεί την ενδεδειγμένη πρακτική. Γίνονται όλες οι αναλύσεις και στηρίζονται σε επιστημονικά δεδομένα, σημείωσε. Δεν υπάρχει λόγος πανικού στην Πάρο και στην Αντίπαρο, συστήνουμε όμως ψυχραιμία και τήρηση μέτρων.

Σε κάθε γωνία της πατρίδας μας η Πολιτική Προστασία έχει πλήρη εικόνα. Επιμένουμε στην αυστηρή τήρηση των μέτρων.

Ευθύνεται ο τουρισμός;
Η απάντηση είναι κατηγορηματικά όχι, τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς, επικαλούμενος τα στοιχεία των ελέγχων. Μίλησε για χώρες που κράτησαν κλειστά τα σύνορά τους, αλλά πλέον αντιμετωπίζουν αύξηση στα κρούσματα. Η Ελλάδα τα πάει καλά αλλά δεν μπορούμε να χαλαρώσουμε. Η μετάδοση του ιού οφείλεται στην εγχώρια κυκλοφορία, σημείωσε.

Ειδικό πρωτόκολλο ετοιμάζεται για τους χώρους εργασίας και θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες. Το ίδιο θα γίνει και για τα σχολεία.

Τηρούμε όλα τα μέτρα για να κλείσουμε την πόρτα στον ιό, τόνισε ο Νίκος Χαρδαλιάς.