Αρχική Ν. Κορινθίας Ιατρικός Σύλλογος Κορινθίας: Στον νομό μας παρατηρείται αύξηση κρουσμάτων!

Ιατρικός Σύλλογος Κορινθίας: Στον νομό μας παρατηρείται αύξηση κρουσμάτων!

Η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων τις τελευταίες εβδομάδες καταδεικνύει τη μεταδοτικότητα του νέου ιού. Ο τετραπλασιασμός των διασωληνωμένων ασθενών σε μονάδες εντατικής θεραπείας, σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα, καταδεικνύει την επιθετικότητα της νόσου. Συνυπολογίζοντας τον μ.ο ηλικίας των κρουσμάτων που είναι τα 36 έτη, πρέπει ΟΛΟΙ να αντιληφθούμε ότι το μέγεθος του προβλήματος που αντιμετωπίζει η ελληνική κοινωνία, είναι τεράστιο και όχι αστείο. 
Στον νομό μας παρατηρείται, επίσης, αύξηση κρουσμάτων, γεγονός που οφείλεται στη χαλάρωση των μέτρων στη συνείδηση του καθενός. Αντιλήψεις που υποσκελίζουν και υποβαθμίζουν τον κίνδυνο, κρίνονται απειλητικές για τη δημόσια υγεία. Μια δημόσια υγεία, που ενώ είναι στα χέρια μας να τη διαφυλάξουμε, προτιμάμε να την τραυματίζουμε. Όμως έτσι τραυματίζουμε τους εαυτούς μας, την οικογένειά μας, τους φίλους μας, τον συνάδελφό μας και τους αγαπημένους μας. Πρέπει να προστατέψουμε τη κοινωνία μας!
Ο Ιατρικός Σύλλογος Κορινθίας προτρέπει αυστηρά στη πιστή τήρηση των μέτρων από όλους τους ανθρώπους κάθε ηλικιακής ομάδας. 
Προστατευόμαστε με: 

  • την ορθή εφαρμογή μάσκας σε κλειστούς χώρους, αλλά και σε εξωτερικούς χώρους με συνωστισμό (εξαίρεση οι <3ετών και οι ασθενείς με βαριά αναπνευστική ανεπάρκεια που χρήζουν οξυγονοθεραπεία).
  • την επαναλαμβανόμενη εφαρμογή μέτρων ατομικής υγιεινής/πλύσιμο χεριών.
  • τη διατήρηση απόστασης 1,5 μέτρου από τους συνανθρώπους μας.
  • τη ολοκληρωμένη διατροφή.
    Ο Ιατρικός Σύλλογος Κορινθίας είναι σε καθεστώς επαγρύπνησης και όχι τρομοκρατίας και ζητά το ίδιο από εσάς. Η ιατρική κοινότητα του νομού μας, ιδιωτική και δημόσια, είναι μαζί σας. Πρόεδρος Γενικός Γραμματέας Χρυσοβαλάντης Μέλλος Παναγιώτης Φίλης
    Γενικός/Οικογενειακός Ιατρός Ακτινοδιαγνώστης