Αρχική Eπικαιρότητα Στα 36 τα κρούσματα στον οίκο ευγηρίας- Τι είπε ο Τσιόδρας (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Στα 36 τα κρούσματα στον οίκο ευγηρίας- Τι είπε ο Τσιόδρας (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Την ύπαρξη 36 κρουσμάτων στον οίκο ευγηρίας στο Ασβεστοχώρι Θεσσαλονίκης, εκ των οποίων οι 33 είναι ηλικιωμένοι και οι 3 εργαζόμενοι, έκανε γνωστό με δηλώσεις του ο Σωτήρης Τσίοδρας, που μετέβη εκτάκτως στην περιοχή σήμερα το μεσημέρι.

«Όσοι είναι θετικοί θα διακομιστούν στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης. Θα παρθούν μέτρα στη μονάδα σε συνεργασία με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας. Να σας πω ότι μεγάλο ποσοστό των περιστατικών στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη έχουν άμεση επαφή είτε με ταξιδιώτες που έχουν επιστρέψει από τη Χαλκιδική στη Θεσσαλονίκη, είτε από νησιά των Κυκλάδων στην Αττική. Το ότι είναι καλοκαίρι δε σημαίνει ότι δεν πρέπει να προσέχουμε και μπορεί οι νέοι να κινδυνεύουν λιγότερο, αλλά οι ηλικιωμένοι είναι ένα τραγικό παράδειγμα του τι μπορεί να συμβεί αν δεν είμαστε προσεκτικοί» ανέφερε ο κ. Τσίοδρας χαρακτηριστικά.

Συμπλήρωσε δε πως οι περισσότεροι από τους ηλικιωμένους είναι ασυμπτωματικοί. » Η τελευταία ανάλυση που έχουμε κάνει στο Υπουργείο Υγείας και στον ΕΟΔΥ δείχνει ότι περίπου 30% των περιστατικών είναι ασυμπτωματικοί τις τελευταίες εβδομάδες, ενώ ένα πολύ μεγάλο ποσοστό είναι ηλικίας κάτω των 40 ετών».

Το πρώτο κρούσμα προήλθε από εργαζόμενο του οίκου ευγηρίας, ο οποίος είχε επαφή με νεαρό άτομο που ήταν στη Χαλκιδική και είχε πάει σε συναυλία, όπως επισήμανε ο κ. Τσιόδρας.

Όπως τόνισε ο Γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Παπαγεωργίου, ο οίκος ευγηρίας μπαίνει σε καραντίνα από σήμερα και για επτά μέρες. «Δε μπαίνει και δε βγαίνει κανένας», εξήγησε στη συνέχεια.

Ο Συμεών Μεταλλίδης, παθολόγος – λοιμωξιολόγος στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, θα υπάρχει συνεχείς ιχνηλατηση και σε περίπτωση που εμφανιστούν και νέα κρούσματα στον συγκεκριμένο χώρο θα μεταφερθούν και αυτά στο νοσοκομείο.